Zo maak je een dagboek met 1 Second Everyday

© PXimport

Zo maak je een dagboek met 1 Second Everyday

Geplaatst: 7 juli 2019 - 09:32

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Evi Maquoi

Wil je de mooiste momenten in je leven voor altijd koesteren? Maak dan niet alleen filmpjes bij speciale gelegenheden, maar bewaar élke dag een kort moment. Dankzij 1 Second Everyday is dat héél eenvoudig en snel.

App installeren

1 Second Everyday is zowel voor Android als iOS beschikbaar vanuit de app-stores. Zodra je 1 Second Everyday voor het eerst opent, moet je een account aanmaken. Tik op Create Account en kies vervolgens Not Today om met de vereenvoudigde versie aan de slag te gaan. Om een account aan te maken kun je je aanmelden met je e-mailadres of Google-account. Nadat je de voorwaarden gelezen en goedgekeurd hebt, moet je de app toegang verlenen tot je camera, microfoon, foto’s en locatie, waarbij de toegang tot de locatie optioneel is. Ga verder met Let’s go.

Je kunt 1 Second Everyday gratis installeren op je iPhone of Android-apparaat.

© PXimport

Filmpje schieten

Na de korte introductie kun je aan de slag. Om een videofragment te maken, tik je links onderaan op de rode knop met de camera. Nadat je de opname gemaakt hebt, moet je deze bijknippen zodat die precies één seconde duurt. In de balk kun je het fragment naar de gewenste positie schuiven. Om een videoclip te roteren, heb je de knop linksboven nodig. Zodra je klaar bent, tik je in de rechterbovenhoek op de groene knop met de schaar. Je fragment verschijnt dan als miniatuur op de dag van vandaag in de kalender.

Als je het filmpje opgenomen hebt, moet je de beste seconde ervan selecteren.

© PXimport

Terugwerkende kracht?

Wil je ook van de vorige dagen van de week of maand nog korte videoclips toevoegen? Dan tik je in het kalenderoverzicht gewoon op de gewenste datum. Met de knop Add Snippet word je onmiddellijk naar de filmpjes geleid die jij die dag met je smartphone gemaakt hebt. Éen tik volstaat om eventueel nog een bijschrift of gevoel toe te voegen.

Nog snel even een gevoel toevoegen? Zo gebeurd!

© PXimport

Filmpje delen

Heb je na een week of maand al heel wat mooie clips? Tik dan eens op de Play-knop in de rechterbenedenhoek. Je krijgt een overzicht van het aantal snippets in je timeline. Ga verder met Continue. 1 Second Everyday genereert nu een clipje van al je korte videofragmenten. Tik op Save om het op te slaan. Even later kun je het met de Share-knop delen via een bericht, Instagram of andere sociale netwerkdiensten.

Je kunt na pakweg een week, maand of jaar je clip met je allerleukste seconden genereren, opslaan en delen.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000