Zo kun je gratis Netflix-documentaires kijken op YouTube

© PXimport

Zo kun je gratis Netflix-documentaires kijken op YouTube

Geplaatst: 10 mei 2020 - 06:18

Aangepast: 14 december 2022 - 11:01

Justin Doornekamp

Netflix heeft meer dan dertig afleveringen van diverse shows op YouTube gezet. Het gaat vooral om documentaires die door Netflix zelf zijn geproduceerd, waaronder de natuurdocumentaire Our Planet, Explained en de documentairefilm 13th.

Netflix gaf de afleveringen vooral vrij vanuit educatief oogpunt, bijvoorbeeld voor leraren om te laten zien aan studenten. Op deze manier wil de streamingdienst leraren en scholen ondersteunen tijdens de huidige coronacrisis. Niet iedereen heeft immers een Netflix-abonnement en op deze manier kunnen scholen en leraren toch educatieve series in hun lessen gebruiken. Maar je hoeft uiteraard geen student te zijn om van de series te kunnen genieten.

Tussen de documentaires vinden we een compleet seizoen van Our Planet, een natuurdocumentaire van David Attenborough over onze aarde, die erg populair bleek op Netflix. De serie kun je op YouTube helaas niet in 4K zien, zoals dat via Netflix wel kan, maar evengoed heb je met 1080p nog steeds een goede beeldkwaliteit. Ook zijn er nog geen Nederlandse ondertitels beschikbaar voor de series. Er zijn wel Engelstalige ondertitels beschikbaar. Netflix heeft evenwel beloofd om snel ook andere talen toe te voegen.

Ook heeft Netflix het bronmateriaal en interview met de makers van de documentaires openbaar gemaakt.

 

© PXimport

De documentaire 13th uit 2016 is eveneens de moeite waard. Regisseur Ava DuVernay geeft hierin een blik op de geschiedenis van het racisme in de Verenigde Staten en de massale criminalisering van Afro-Amerikanen.

De overige series die op YouTube te vinden zijn, naast de al genoemde:

Abstract
Babies
Chasing Choral
Knock Down the House
Period. End of the Sentence
The White Helmets
Zion

 

© PXimport

In totaal vind je op YouTube 20 uur aan Netflix-series, die je gratis kunt bekijken. Hoewel een Netflix-abonnement veel waar voor je geld biedt, zal niet iedereen willen betalen om films en series te kunnen bekijken. Op deze manier kan de streamingdienst in ieder geval laten zien wat Netflix te bieden heeft op het gebied van non-fictie.

De video’s zijn nu te vinden op het

van het bedrijf. Of we meer documentaires van Netflix kunnen verwachten op YouTube, blijft nog even de vraag.

Netflix treedt overigens in de voetsporen van Apple TV+, dat al eerder besloot om series gratis aan te bieden. Sinds halverwege april kun je Dickinson, Servant, For All Mankind en een paar andere series en films gratis bekijken. Het enige dat je nodig hebt is een Apple ID en Apple TV-app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten