Thunderbird komt naar Android: dit wil je weten

© PXimport

Thunderbird komt naar Android: dit wil je weten

Software

Geplaatst: 14 juni 2022 - 11:39

Aangepast: 25 november 2022 - 11:39

Wesley Akkerman

Als je het menig poweruser of Linux-gebruiker vraagt dan is de kans groot dat ze de Thunderbird-e-maildienst aanbevelen als mailclient. De opensource dienst geeft je veel opties met betrekking tot het beheren van je e-mail. Daarom is het niet vreemd dat mensen enthousiast worden van de onlangs aangekondigde Android-versie.

De Android-versie van Thunderbird is reeds beschikbaar, maar niet in de vorm waar je wellicht aan denkt. In plaats daarvan kun je terecht bij de K-9 Mail-applicatie, die je gratis downloadt uit Google Play. Mozilla, het bedrijf achter Thunderbird, maakt dus in feite geen eigen Android-app, maar neemt het project van K-9 Mail-bedenker Christian Ketterer over. Ketterer wordt aan het team achter Thunderbird toegevoegd, zodat Mozilla gebruik kan maken van zijn expertise op het gebied van mobiele platformen. K-9 Mail wordt dan de Thunderbird e-mailclient voor Android.

Thunderbird investeert (financiële) middelen om K-9 Mail te verbeteren. Dat klinkt als muziek in de oren; het is goed om te zien dat twee opensource-projecten samengevoegd worden, en dat je niet twee partijen hebt die allebei middelen blijven pompen in verschillende projecten. De naam K-9 Mail zal mettertijd verdwijnen en overgaan in Thunderbird. Daar gaat nog wat tijd en geld in zitten voordat het zover is. Datzelfde geldt overigens voor een iOS-versie van de app. Voorlopig concentreert het team achter de app zich op de Android-versie van de dienst.

© PXimport

K-9 Mail uitproberen als Thunderbird-gebruiker?

Mocht je interesse hebben of gebruikmaken van Thunderbird en de K-9 Mail-app nog niet gedownload hebben, dan is dit het moment om de app een kans te geven. Helemaal als je het leuk vindt om de app te zien transformeren en je erbij wil zijn wanneer de verschillende onderdelen uitgerold worden. Mocht je daar geen trek in hebben en gewoon een volledig product willen gebruiken, dan zul je even moeten wachten totdat de boel rustig is en de overgang naar Thunderbird afgerond is. Echter, op dit moment is niet te zeggen wanneer het zover is.

Als gebruiker van K-9 Mail kun je een aantal veranderingen verwachten. Mozilla deelt enkele plannen via een minuscule roadmap op de eigen website.

  • Account setup via autoconfiguratie van je Thunderbird-account.

  • Verbeterde mappenmanagement.

  • Ondersteuning voor berichtenfilters.

  • Synchronisatie tussen desktop en mobiele versies van Thunderbird.

Dit zijn slechts de plannen voor de komende maanden; daarna verwachten we grotere veranderingen en meer opties voor K-9 Mail.

Alles over Thunderbird

Het kan zijn dat je nog niet zo bekend bent met Thunderbird. Op Computer!Totaal hebben we eerder enkele artikelen geschreven over de opensource e-maildienst. Zo is het mogelijk meerdere e-mailadressen toe te voegen en te beheren en lees je hier hoe je een back-up aanmaakt. Wil je gewoon een overzicht van de dienst als geheel, dan kun je hier terecht

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000