Symbolen vervangen in Word doe je zo

© PXimport

Symbolen vervangen in Word doe je zo

Software

Geplaatst: 17 februari 2020 - 14:03

Aangepast: 25 november 2022 - 08:35

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Wanneer we een document maken in Word, dan bestaat dat grotendeels uit de letters in het alfabet en de cijfers uit ons numerieke systeem. In sommige documenten gebruik je echter ook symbolen. Wil je die symbolen zoeken en vervangen, dan kan het soms best even zoeken zijn naar het juiste symbool, maar dat hóeft niet.

Zoeken en vervangen

Tekst zoeken en vervangen in Word is heel eenvoudig, maar voor de zekerheid leggen we het toch nog even uit. Druk op Ctrl+F om het venster zoeken te openen aan de linkerkant. Klik vervolgens op het pijltje naar beneden in het veld zoeken en op Vervangen in het menu dat uitklapt. Typ nu in het veld Zoeken naar de tekst die je wilt vervangen en vervolgens in het veld Vervangen door de tekst die je ervoor in de plaats wilt zien. Zoals je merkt heb je hier alleen ruimte voor tekst, je kunt er geen overzicht van symbolen in oproepen.

© PXimport

Symbolen opzoeken

Stel dat we het euroteken in een tekst willen vervangen voor het teken van de Japanse Yen. Het euroteken vinden we op ons toetsenbord of eenvoudig invoegen met Ctrl+Alt+5. Wil je het teken van de Yen invoegen, dan klik je (in de lopende tekst, niet in het venster zoeken) op Invoegen en vervolgens op Symbolen en daarna nogmaals op Symbool. Klik nu op Meer symbolen om alle beschikbare symbolen te tonen. Je ziet hier nu een overzicht met symbolen, waaronder ook de Yen (het kan zijn dat je daar even voor moet scrollen. Klik op dit teken en vervolgens op Invoegen. Je kunt dit symbool nu eenvoudig kopiëren (met Ctrl+C) en daarna plakken in het veld Vervangen door (met Ctrl+V). Ook goed om te weten, je ziet onderin dat de sneltoets voor dit symbool Alt+0165 is, daarmee kun je het ook invoegen in het veld Vervangen door.

© PXimport

Symbolen kopiëren

De methode in stap 2 is een redelijk eenvoudige manier om de symbolen te zoeken die je nodig hebt. Wil je het nóg even iets sneller, maak dan simpelweg gebruik van de kracht van Google. In plaats van door alle symbolen in Word te bladeren, kun je namelijk in Google ook gewoon zoeken naar symbool yen. Het symbool zal in de zoekresultaten getoond worden. Kopieer het symbool (zorg dat je het tekstsymbool selecteert en niet een afbeelding) en plak het in het veld Vervangen door in Word. Het symbool zal daar verschijnen waarna je kunt zoeken en vervangen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000