Shortwave is een e-mailapp voor iedereen die Inbox mist

© PXimport

Shortwave is een e-mailapp voor iedereen die Inbox mist

Geplaatst: 11 april 2022 - 07:16

Aangepast: 25 november 2022 - 11:33

Wesley Akkerman

Inbox by Gmail was vroeger een mooie, schone app waar Gmail-gebruikers dankbaar gebruik van maakten. Maar na verloop van tijd trok Google de stekker uit de app, waardoor al die gebruikers noodgedwongen overschakelden naar Gmail of andere mailapps. Voor die mensen is er nu Shortwave.

Inbox stond vooral bekend om de unieke manier waarop de mailapp met je mails omging. Specifieke mails werden netjes gecategoriseerd in bepaalde bundels, waardoor je veel sneller bij belangrijke mails aankwam en reclame sneller voorbij ging. Een aantal mailapps kopieerden de formule van Google Inbox sindsdien, maar geen van de opties komt zo dichtbij als Shockwave.

Sterker nog: als oud-gebruikers een snelle blik werpen op Shortwave, dan is het niet vreemd dat ze zouden denken dat dit een gereïncarneerde versie van Inbox is. Deze mailapp bundelt namelijk op toegankelijke wijze mails op basis van gesprekken of onderwerpen. Zo bepaal je waarschijnlijk sneller welke mails je aandacht verdienen en welke mails je meteen verwijdert. Je kunt bovendien heel snel bepaalde soorten mails in andere bundels terecht laten komen, door ze simpelweg te verslepen.

Shortwave by Google?

Dat Shortwave zo lijkt op Inbox by Gmail is geen toeval. De app wordt namelijk onder meer gemaakt door mensen die voorheen bij Google werkten. Het Google-dna zit dus in deze mailapp, waardoor de overeenkomsten dus te verklaren zijn. 

Shortwave biedt daarnaast nog een aantal handige opties aan. Je kunt mails vastzetten aan de bovenkant van je scherm en ze uitstellen tot een later moment (dit is vergelijkbaar met de snoozefunctie van Gmail en Inbox). Daarnaast kun je met één vinkje allerlei e-mails wegvegen van het scherm, waardoor je er ook niet meer over hoeft na te denken. 

Daarnaast krijg je toegang tot uitgebreide instellingen met betrekking tot het opstellen van berichten. Tijdens het tikken zoek je eerder verstuurde of ontvangen mails op, krijg je inzicht in wat er destijds gezegd werd door het op te zoeken en kun je meteen foto’s toevoegen.

Ook Teams-achtige functies

Ook is er de optie Workspaces, waarmee je informatie deelt met de mensen die toegang nodig hebben tot die specifieke info. Dit kun je zien als een alternatief op Microsoft Teams of Slack, maar dan een stuk simpeler (en dus minder uitgebreid). Desondanks kun je met elkaar chatten, kun je emoji versturen en afbeeldingen delen.

De app van Shortwave is beschikbaar voor Android en iOS. Ook kun je de dienst gebruiken op desktop, door naar de website van Shortwave te gaan. Let wel op, want de dienst is niet helemaal gratis. Met een gratis account krijg je toegang tot mails die tot negentig dagen geleden verstuurd zijn. Als je betaalt, dan zit er geen limiet op je mails. De kosten: 9 dollar per maand.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000