In 3 stappen online foto's bewerken

© PXimport

In 3 stappen online foto's bewerken

Geplaatst: 1 oktober 2014 - 04:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

PicMonkey is een fantastische tool om je foto's in de browser te bewerken. Nadat je je foto hebt geüpload, kun je niet enkel basisbewerkingen uitvoeren, maar ook portretten verfraaien, filters en effecten gebruiken, collages maken, en tekst, stempels of kaders toevoegen.

De grootste troeven? Je kunt je foto in originele resolutie bewerken en PicMonkey plaatst geen watermerk op het eindresultaat.

01 Foto uploaden

Open je browser en surf naar www.picmonkey.com. Houd je muiscursor helemaal bovenaan op Edit. Er schuift een menu uit waar je kunt kiezen welke bron je wilt gebruiken om een foto te uploaden. Je hebt de keuze uit van de computer, Dropbox, Facebook of Flickr. Kies een foto op je harde schijf of koppel één van de diensten om toegang te krijgen tot je foto's op Dropbox, Facebook of Flickr.

Wanneer je voor het eerst een foto uploadt, krijg je ook nog de vraag in welk formaat je deze wilt bewerken. Je hebt de keuze uit Jack (snel bewerken, foto wordt verkleind tot 3 megapixels), Bubbles (aanbevolen instelling, grote foto's worden verkleind tot 7 megapixels) of King Kong (iets trager, maximaal 16megapixel-foto's). Maak je keuze en bevestig met Save.

© PXimport

PicMonkey werkt samen met onder andere Facebook en Dropbox.

02 Basisbewerkingen

Plaatje gekozen? Via Auto adjust kun je automatische verbeteringen toepassen. Wil je je foto liever zelf bewerken? Via Crop kun je bijsnijden en met Rotate kun je de foto één of meer graden draaien. Er zijn hier ook knoppen om je foto in één keer 90 graden te draaien of de plaat horizontaal of verticaal te spiegelen.

Ook interessant is Exposure. Met deze functie kun je onder andere de helderheid, hooglichten en het contrast onder handen nemen. Color maakt het mogelijk om de verzadiging en kleurtemperatuur aan te passen en via Sharpen kun je de foto verscherpen. Experimenteer met de mogelijkheden en gebruik de Apply-knop om je bewerkingen door te voeren.

© PXimport

Experimenteer naar hartenlust met de verschillende menu's in de linkerkolom.

03 Toeters en bellen

Naast basisbewerkingen kun je je foto ook opsmukken met allerlei toeters en bellen. Uiterst links in beeld zie je allerlei kleine icoontjes. De knop met de toverstaf geeft je toegang tot allerlei effecten, de knop met letters maakt het mogelijk om tekst in allerlei leuke lettertypes aan je foto toe te voegen. En als je op de vlinder klikt, kun je allerlei stickers op je plaatje plakken. Daarnaast zijn er ook kaders, texturen en thema's. Let wel, de effectjes met een kroontje zijn enkel geschikt voor een betaald account. Gebruik de Save-knop centraal bovenaan om je werk op te slaan.

© PXimport

Tekst, stickers, kaders ... het kan allemaal!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000