Dock toevoegen aan Windows 10 met Winstep Nexus

© PXimport

Dock toevoegen aan Windows 10 met Winstep Nexus

Geplaatst: 19 oktober 2020 - 05:15

Aangepast: 25 november 2022 - 10:36

John Vanderaart

Als Windows 10-gebruiker kijk je misschien wel eens jaloersmakend naar de manier waarop in macOS programma’s te starten zijn. Zo’n mooie dock onderin beeld is ook op Windows-pc’s een optie met het programma Winstep Nexus. Een dock toevoegen aan Windows 10 werkt ermee als volgt.

Winstep Nexus is een app die het Bureaublad van een Windows 10-computers een Apple-sausje geeft. Na installatie komt er een soort ‘dock’ in beeld te staan, een lanceerstation van waaraf je veelgebruikte programma’s start.

Ga naar de website van Winstep Nexus en klik op de knop Products om de gratis versie van Winstep Nexus te downloaden. Na het downloaden moet er een zip-bestand worden uitgepakt om daarna de Installer te kunnen starten.

Deze laatste is een exe-bestand dat je moet aanklikken met de rechtermuisknop om hem als Administrator uit te voeren. Dat is vanwege de bestandsrechten even essentieel. Meteen nadat de installatie klaar is, wordt Winstep Nexus gestart. Niet veel later staat het dock op je Bureaublad.

Aanvankelijk is Winstep Nexus aan de bovenkant van het beeldscherm neergezet, maar dat passen we zo even aan. Diverse standaardiconen zijn reeds in gebruik genomen en als je met de muisaanwijzer over Winstep Nexus heen beweegt, dan is de werking van deze tool je direct duidelijk. Laten we toch even kijken naar enkele geavanceerde instellingen.

© PXimport

Dock-instellingen

De eigenschappen van Winstep Nexus zijn te bereiken door een van de getoonde pictogrammen aan te klikken met de rechtermuisknop. Maar als je specifiek kiest voor het Nexus-pictogram, dan krijgt je het uitgebreidste contextmenu te zien. Met vervolgens in dat contextmenu onder andere de volgende opties:

Programma's aan de dock toevoegen

Aan het standaarddock van Winstep Nexus heb je niet bijster veel. Het wordt pas interessant als je je favoriete programma’s kunt opnemen in het dock. Chrome, Outlook, Word, om maar eens enkele favorieten te noemen… Het goede nieuws: dat kan, en het is heel eenvoudig.

© PXimport

Druk op Windows-toets+S om daarmee de zoekfunctie van Windows 10 aan te roepen. Gebruik bijvoorbeeld Google Chrome als trefwoord. Microsoft Word mag ook. Klik de gevonden app aan met de rechtermuisknop en kies voor de contextmenu-optie Bestandslocatie openen. Het meeste werk is nu gedaan, want de geopende bestandslocatie namelijk is de plek waar je Startmenu zich bevindt.

Klik het pictogram van het programma aan met de linkermuisknop en versleep de app naar het dock van Winstep Nexus. Het dock herkent het pictogram direct als iets wat mogelijk kan worden gestart. Je laat het pictogram ‘vallen’ door de linkermuisknop los te laten en klaar ben je. De app staat nu in het dock van Winstep Nexus. Peronaliseer er op los!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000