Dit zijn de beste apps van juni/juli 2021

© PXimport

Dit zijn de beste apps van juni/juli 2021

Software

Geplaatst: 11 juli 2021 - 05:16

Aangepast: 25 november 2022 - 11:02

Redactie Computer!Totaal

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van juli.

Clubhouse

Clubhouse (ook voor iOS) is de rage van de afgelopen maanden. Mondjesmaat worden mensen toegelaten tot de app; elke gebruiker kan slechts twee anderen uitnodigen om de app te gebruiken. Met de app kun je meeluisteren met telefoongesprekken van twee mensen, bijvoorbeeld tussen een expert op een bepaald gebied en een interviewer. Jij kunt niet alleen meeluisteren, maar ook deelnemen aan het gesprek als je virtueel je hand opsteekt. Naderhand is het gesprek weg, er wordt niks in Clubhouse opgeslagen. Aan een Android-versie wordt overigens hard gewerkt.

Clubhouse

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis9Score90

Avatarify

Je huisdier laten praten of woorden in de mond van een bekend persoon leggen, het kan met de app Avatarify. De app scant je fotobibliotheek en herkent gezichten. Je kunt nu een bestaande video uitkiezen om de foto mee te laten bewerken of de camera van je smartphone gebruiken om een foto tot leven te wekken. Het bedrijf zegt in zijn privacybeleid dat het geen toegang heeft tot jouw foto’s. Let op, er zijn gelijknamige apps in de Google Play Store te vinden, maar deze zijn niet van dezelfde maker en kunnen een slechter privacybeleid hebben.

© PXimport

Avatarify

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Cointelegraph: Crypto News

Investeer je in Bitcoin en Ethereum en wil je op de hoogte blijven van trends als NFT? Dan is de app Cointelegraph een must. Op de site lees je het laatste nieuws over cryptovaluta, krijg je marktanalyses en kun je informatie vinden over allerlei soorten cryptovaluta. Cointelegraph is handig vormgegeven, je kunt notificaties instellen voor breaking news-berichten en als je wilt, geeft de app je een dagelijks overzicht en analyse van de prijsniveaus van alle cryptovaluta. De app is volledig gratis te gebruiken en voor zowel iOS als Android beschikbaar.

Cointelegraph: Crypto News

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis9Score90

Adobe Illustrator Draw

Onderweg werken aan een illustratie? Dat kan met Illustrator Draw. Net al bij grote broer Illustrator kun je meerdere vector-lagen aan een project toevoegen. Het is mogelijk om bestanden te importeren en naderhand sla je je project op als een bestand wat je zo in Illustrator opent. Je moet je wel even aanmelden met je Adobe-account. Heb je dit nog niet, dan kun je dit gratis creëren vanuit de app. Je hebt niet alle functies van Illustrator in de app uiteraard; Illustrator Draw is echt gericht op het snel maken van een schets als je onderweg bent.

© PXimport

Adobe Illustrator Draw

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)8Score80

Pluralsight: Learn Tech Skills

Wil je de komende maanden werken aan je tech-vaardigheden? Installeer dan de app Pluralsight. Uiteraard zijn de cursussen niet gratis, maar je kunt wel alle lesinhoud bekijken vanuit de app voordat je besluit een abonnement te nemen. Pluralsight is dé app voor ontwikkelaars en programmeurs; je vindt er onder andere lessen over programmeertalen als C++, Java en Python. Andere gebieden waar veel over te leren valt, zijn bijvoorbeeld cloud computing, artificiële intelligentie en cyberveiligheid. Een abonnement kost 39 euro per maand, maar daarvoor heb je toegang tot alle content, veel goedkoper dan een normale universiteit.

Pluralsight: Learn Tech Skills

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

SwiftScan – Document Scanner

© PXimport

Het is heel eenvoudig om de camera van je smartphone te gebruiken om documenten in te scannen. Open de app SwiftScan, maak een foto van het document en trek het eventueel naderhand recht. Sla het bestand op als pdf of deel het met anderen. De gratis versie kan alleen scannen en bevat reclame, met de VIP-versie van 38 euro per jaar krijg je toegang tot automatische tekstherkenning, kun je een elektronische handtekening toevoegen en is het mogelijk om te zoeken in documenten.

SwiftScan – Document Scanner

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Desygner

Desygner is een gratis app om flyers, kaarten en social media headers mee te maken. Sommige sjablonen zijn gratis te gebruiken, voor andere moet je een Pro+-abonnement hebben. De app werkt erg intuïtief en dankzij de leuke sjablonen heb je binnen een mum van tijd een gaaf design gemaakt. Met Desygner Pro+ voor 50 euro per jaar heb je toegang tot een social media-planner, krijg je toegang tot alle sjablonen en kun je gratis een half miljoen afbeeldingen van Shutterstock gebruiken.

Desygner

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

White Noise

Als je moeite hebt met inslapen, dan heb je wellicht baat bij het afspelen van witte ruis zodra je naar bed gaat. Er zijn verscheidene apps beschikbaar, maar deze is een van de beste. Je kunt de app ook gebruiken om je baby te laten slapen, hiervoor kies je bij de configuratie meteen deze optie. Naast ruis zijn er nog vele andere kalmerende geluiden, zoals regen op een tent, riviergeluiden en vogelgeluiden. Een abonnement met pro-functies kost 43 euro per jaar, dat vinden we wel een beetje veel.

© PXimport

White Noise

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000