Opvallende 1 aprilgrappen in de techwereld

© PXimport

Opvallende 1 aprilgrappen in de techwereld

Geplaatst: 1 april 2019 - 11:31

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Ralph van Dodewaard

Elk jaar maken ontwikkelaars en bedrijven gebruik van 1 april om een grap uit te halen met spelers of om een vermakelijke functie toe te voegen aan games. Wij zetten een aantal leuke 1 aprilacties van dit jaar voor je op een rij.

Snake in Google Maps

Google heeft het mogelijk gemaakt om voor bepaalde tijd de klassieke game Snake te spelen in Google Maps. Het bekende spel, waarin zoveel mogelijk punten moeten worden verzameld met een steeds langer wordende slang, kan op zeven kaarten worden gespeeld. Spelers kunnen kiezen om passagiers op te pikken en monumenten te bezoeken in Caïro, São Paulo, Londen, Sydney, San Francisco, Tokio en in een level die de hele wereldkaart bedekt. De game blijft ongeveer een week beschikbaar.

Lees meer

© PXimport

Kirby is een kubus

Nintendo Japan heeft Kirby voor een dag vierkant gemaakt. Op de website van het personage staat omschreven hoe Kirby sinds het ontstaan van het ronde personage in 1992 toe was aan verandering. Nintendo zegt dat het vanaf nu een 'meerzijdige' versie met een 'scherpere rand' wil laten zien van Kirby en een 'stabiele' toekomst tegemoet gaat. Bekijk daar ook de hilarische box arts en merchandise.

© PXimport

Ash Ketchum doet photobomb in Pokémon GO

Pokémon GO introduceerde recentelijk de Snapshot-functionaliteit, waarmee foto's gemaakt kunnen worden met pokémon. Waar het eerder mogelijk was om gephotobombed te worden door Smeargle, is het nu Ash Ketchum die plotseling kan opduiken in foto's. Ook kan er een speciale Pikachu verschijnen, die de pet van Ash draagt en gevangen kan worden.

© PXimport

Corsair Game Launcher Launcher

Een veel voorkomende klacht van pc-spelers is het grote aantal platformen waarop games aangeschaft en gespeeld kunnen worden. Corsair speelt met haar 1 aprilgrap in op deze trend door de Game Launcher Launcher aan te kondigen, waarin alle bestaande platformen worden samengevoegd.

Op het platform van Corsair kunnen spelers met een enkele knop een game kopen in alle digitale winkels, kunnen alle vriendenlijsten tegelijk geopend worden, kunnen games worden gerecycled voor lootboxen en wordt de valuta RGBucks geïntroduceerd.

MSI Gaming Camera's

MSI Gaming heeft voor 1 april twee nieuwe producten aangekondigd, de Quikshot en de Arctic. In de nieuwe apparaten wordt de allerbeste cameratechnologie gecombineerd met de game-hardware van het bedrijf om een camera te creëren waar games op gespeeld kunnen worden. De camera's bevatten naast het display en de knoppen ook een 'dynamisch dashboard' en een lichtgevende lens ring.

© PXimport

Google Tullip

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000