Apple Woning-app iOS 16 krijgt wezenlijke wijzigingen

© PXimport

Apple Woning-app iOS 16 krijgt wezenlijke wijzigingen

Software

Geplaatst: 8 juni 2022 - 06:56

Aangepast: 25 november 2022 - 11:39

Wesley Akkerman

Tijdens WWDC 2022 kondigt Apple veel veranderingen aan voor iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, Safari, Siri en meer. Je zou bijna de Woning-app vergeten, die je nodig hebt voor het HomeKit-platform. Gelukkig slaat Apple die app niet over en presenteert het bedrijf wezenlijke veranderingen die naar de applicatie komen.

iOS 16 verschijnt later dit jaar en brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Dat zie we onder meer aan de vernieuwde Woning-app, die met name handige wordt voor mensen die veel accessoires en producten met HomeKit-ondersteuning gebruiken.

De app krijgt een volledig nieuw design, aldus Apple. Daardoor moet het voor gebruikers gemakkelijker worden om te navigeren door de app, evenals de verschillende apparaten te beheren. Bovendien krijgen gebruikers toegang tot meerdere categorieën, waardoor apparaten die onder de noemers klimaat, lampen, speakers en televisies, water en beveiliging vallen, beter op hun plek vallen binnen de app. Zo moet het via de Woning-app een stuk simpeler worden om alle lampen in huis in één keer uit te schakelen. Ook moet je in één keer alle deuren op slot kunnen doen.

Lees ook:  Wat is Apple HomeKit en wat kun je ermee?

Na het updaten zie je je complete smarthome terug binnen de Woning-tab. Daar tref je, naast je favorieten, ook kamers aan. Bovendien biedt de Woning-tab straks een overzicht aan van meerdere camera’s in huis (mits je natuurlijk meerdere camera’s hebt), waardoor je dus meer ziet in één oogopslag. En wanneer je horizontaal scrolt langs de camera’s, dan krijg je de overige beelden te zien (mits je dus meerdere camera’s hebt hangen, die dan niet in het overzicht staan).

Verder geven de tegels voor accessoires met een duidelijke kleur aan wat de status van een apparaat is. Je bedient ze bovendien meteen wanneer je op zo’n tegel tapt. En wanneer je op de naam van de accessoire tapt, dan krijg je toegang tot uitgebreide bedieningsmogelijkheden. Tot slot zijn er ook nieuwe HomeKit-widgets voor het vergrendelde scherm, waardoor je dus niet per se de Apple Woning-app hoeft te bezoeken om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen.

© PXimport

Apple Woning ondersteunt Matter

Daarnaast is er algemeen goed nieuws voor iedereen met een smarthome: iOS 16, en in het verlengde daarvan de Woning-app, gaat namelijk Matter ondersteunen. Dit is een universele smarthomestandaard, waarmee apparaten onderling met elkaar kunnen communiceren. Het maakt dan niet uit of je geïnvesteerd hebt in het ecosysteem van Apple, Google, Samsung of welke partner dan ook, aangezien de slimme devices op elkaar aangesloten kunnen worden.

Niet alleen is deze smarthomestandaard veilig en toegankelijk, ook biedt het Apple Woning- en HomeKit-gebruikers toegang tot apparaten waar ze tot op heden geen toegang tot hadden. Je kunt dan nog steeds de Woning-app gebruiken als je dat wil, dus voor je dagelijkse gebruik gaat er niets veranderen – behalve dan dat je meerdere (soorten) apparaten aan je smarthome kunt toevoegen. Zo krijg je bijvoorbeeld eindelijk toegang tot robotstofzuigers en voederbakken voor huisdieren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000