AirDrop voor Android: bestanden delen met Files Go

© PXimport

AirDrop voor Android: bestanden delen met Files Go

Geplaatst: 16 november 2017 - 06:34

Aangepast: 24 november 2022 - 12:53

Redactie

Je kent misschien wel AirDrop, een functie waarmee gebruikers van Apple-apparaten onderling snel en eenvoudig bestanden kunnen delen via bluetooth. Sinds kort heeft Google ook een dergelijke functie ontwikkeld voor Android-smartphones. Je hoeft alleen maar de app Files Go te downloaden.

Momenteel is Files Go nog in béta, wat betekent dat de app nog niet helemaal af is. Je moet dus niet gek opkijken als je rare fouten tegenkomt of dat de app zichzelf plotseling afsluit. Ook is er momenteel nog een opslaglimiet van 6MB. Dat gezegd hebbende, kunnen we Files Go verder uitleggen. Je kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store.

Je zal al snel merken dat Files Go vooral ontworpen is om ruimte vrij te maken op je Android-smartphone. Dubbele foto's, screenshots en spam wordt eenvoudig gedetecteerd en voorgeschoteld door de app, waarna je het met één druk op de knop verwijdert. Als je Files Go gebruikstoegang geeft, kan de app ook bijhouden welke apps je bijna of helemaal niet gebruikt. Na enkele dagen krijg je een handige lijst met apps die je waarschijnlijk niet zal missen.

© CIDimport

© CIDimport

© CIDimport

Verzenden en ontvangen

Er zit ook een AirDrop-achtige functie in Files Go verwerkt. Hiervoor ga je naar Bestanden en selecteer je Verzenden of Ontvangen, afhankelijk van wat je wil doen. Nadat je de app toestemming hebt gegeven voor bestandsbeheer en het gebruiken van je locatie, maak je een gebruikersnaam aan waarmee mensen in de omgeving jou kunnen zien.

Als op beide smartphones Files Go is geïnstalleerd, kun je met behulp van de Verzenden- en Ontvangen-knop een bestand uitwisselen met een andere Android-telefoon via een veilige bluetooth-verbinding.

Omslachtiger, maar veiliger

De functie zit niet standaard in Android, zoals dat wel het geval is bij AirDrop op Apple-producten. Hierdoor lijkt het proces met Files Go een stuk omslachtiger. Er zijn echter verhalen waarbij er ongevraagd bestanden zijn verzonden naar iPhones waarop AirDrop aanstond. Het is dus ook wel weer een veilig gevoel dat je niet zomaar alles kunt verzenden en ontvangen met Android.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000