5 Snapchat-tips voor beginners

© PXimport

5 Snapchat-tips voor beginners

Geplaatst: 11 augustus 2016 - 06:18

Aangepast: 14 december 2022 - 14:47

Redactie Computer!Totaal

Snapchat is erg leuk, maar door die talloze functies kan het voor de onervaren gebruiker wat overweldigend overkomen. Haal het beste uit je Snapchat-selfies, -videos en -doodles met deze 5 tips. Zo ingewikkeld is het niet!

Tip 01: Eerst tekst, dan een doodle

Je maakt een foto en tekent er met het potlood-icoontje iets bij. Of je schrijft er een stukje tekst bij met het T-icoontje. Maar let op: om doodle en tekst te combineren moet je eerst de tekst aanpassen en dan de doodle maken. Oftewel: na een doodle komt er geen tekstvlak meer. Lees ook: 22 tips om alles uit Instagram te halen.

Tip 02: Dagelijks andere lenzen

Gelukkig maar, voor Snapchat ‘lenses’ hoe je niet langer te betalen. Je kan er je gezicht een lachspiegel-effect mee geven en animaties toevoegen. Sommige lenzen kan je activeren, ze bewegen dan op je selfie. Na je selfie klik je op de ‘lenses’ optie, Snapchat kijkt vervolgens zelf waar een animatie past. Denk aan een glitterregenboog die uit je open mond valt. Er komen dagelijks nieuwe lenzen bij.

© PXimport

Tip 03: Twee filters tegelijkertijd gebruiken

Wist je dat het mogelijk is om twee filters tegelijkertijd te gebruiken? Je hebt er wel lenige vingers voor nodig ;). Gebruik eerst een ‘image filter’ en daarna een ‘data label filter’ (informatieve filter). Gebruik de eerste filter en houd met 1 vinger op je scherm de foto vast, tegelijkertijd gebruik je een andere vinger om een tweede filter te kiezen.

Tip 04: Filters voor videos

Ook een video kan je filters meegeven. Er zijn 3 icoontjes (die zie je in het lijstje van filters zodra je de video hebt gemaakt): een slak, een konijn en een terugspoel knop. Je snapt zelf wel dat je daarmee de meest spectaculaire momenten in je video langzamer af kan laten spelen en de mindere momenten sneller.

Tip 05: Meer beste vriendjes

Snapchat kiest automatisch drie vrienden waarmee je het vaakst een interactie hebt onder de ‘send to’. Hier kan je iets aan doen: ga naar je instellingen, klik op ‘# of best friends’ en kies voor 3, 5 of 7 vrienden. Dat maakt Snapchatten nóg sneller.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000