De My Book is Western Digital’s Nas Schijf die u overal ter wereld kunt benaderen. Denk u eens in. Al uw belangrijke bestanden gemakkelijk bereikbaar via internet of gewoon lokaal via uw eigen netwerk.

Plug and Play, mits DHCP

De My Book vraagt automatisch een IP-adres aan als u hem aansluit op het netwerk. Zodra hij een IP-adres heeft ontvangen kunt u er al gelijk mee aan de slag. Werkt u met statische IP-adressen dan zult u zelf eerst een nieuw IP-adres moeten invoeren in de My Book voordat u hem in uw netwerk aan het werk kan zetten. De installatiehandleiding is vrij summier op dit gebied. In feite gaat men er van uit dat u standaard met DHCP werkt. Op zich is dit vrij normaal en geniet deze manier van netwerken over het algemeen de voorkeur, maar het had Western Digital gesierd als zij in hun handleiding ook rekening hadden gehouden met netwerken met statische IP-adressen.

Browser setup

Met uw browser kunt u gemakkelijk de configuratie-interface van de My Book benaderen. Hierin kunt u de My Book naar wens configureren. Denk hierbij aan netwerkinstellingen, user accounts en shares. Zo kunt u aangeven tot welke mappen iedereen toegang heeft en of men alleen mag lezen of ook mag schrijven. U kunt op deze manier gemakkelijk iedere netwerkgebruiker zijn eigen map geven en u kunt publieke mappen maken. Ook is het mogelijk de My Book op zoek te laten gaan naar nieuwe firmware updates, en als deze er zijn kunt u deze gelijk installeren. Voor de snelheid verwijzen we u naar onze testgegevens in de tabel. Wat stroomverbruik betreft komt de My Book niet boven de 15 watt.

Overal toegang

De echte bijzondere feature aan de My Book is de mogelijkheid de hem te benaderen via Internet. Mits de poorten van uw netwerk en de plaats waar vanaf u internet niet afgesloten zijn kunt u dankzij de meegeleverde applicatie van MioNet de My Book gemakkelijk benaderen. Zonder het Mionet programma kunt u als u dat zo hebt ingesteld, de My Book vanuit de browser benaderen door in te loggen op uw Mionet account.

Geen UPnP streaming

Op de doos staat dat u gemakkelijk overal uw muziek kan afspelen die op de My Book staat. Hier bedoelt Western Digital echter mee dat u dat op elke computer kan die via MioNet is verbonden met de My Book. De My Book heeft geen audio en video streaming capaciteit van zichzelf. U kunt de My Book dus niet benaderen met behulp van een internetradio of gameconsole. Dit vinden we erg jammer, want bij een consumenten nas-oplossing hoort naar onze mening op zijn minst AV streaming.PluspuntenMinpuntenConclusie

  • Gemakkelijk te configureren

  • Niet alleen binnen het netwerk bereikbaar

  • Gunstig geprijsd

  • Geen UPnP AV streaming mogelijkheid

De My Book is een leuke betaalbare nas-oplossing. Het idee dat je de My Book overal ter wereld via Internet kunt benaderen spreekt ons erg aan. Dat je geen muziek of video kan streamen vanaf de My Book vinden we een misser.

6,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000