Het zijn de keukenmachines van het thuisnetwerk: nas-systemen. Ze kunnen namelijk álles en vaak nog meer dan dat. Dat geldt zeker voor de topmodellen van rond de € 450, maar ook voor aanmerkelijk minder geld is er al een zeer veelzijdig netwerkmaatje te koop, waarmee je bestanden kunt bewaren, downloaden én kunt delen via je eigen netwerk en het internet.

Het is de allergoedkoopste in de test en dat is goed te zien aan de eenvoudige plastic behuizing en het beperkte aantal aansluitingen. Maar toch: de D-Link DNS-320L weet ons hart wel een beetje te stelen. Hij is weliswaar goedkoop en niet zo snel, maar toch best functioneel met onder andere makkelijke ‘cloud’-toegang via het internet en met Android en iOS-apps. En ook Bittorent is ingebouwd. De apps bieden niet alleen toegang tot de D-Link maar laten je ook bestanden uploaden vanaf je smartphone of tablet. De installatieprocedure is zeer gebruiksvriendelijk, maar het configuratiescherm in de nas is niet altijd even duidelijk. Niet erg als je op zoek bent naar een nas om gewoon bestanden te delen en niet al te vaak in de instellingen wilt grasduinen. Functioneel en betaalbaar: de D-Link DNS-320L is een prima instapper en mede vanwege het lage energieverbruik een interessante keuze. 

5,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

goedkoop

cloudtoegang

laag energieverbruik

Minpunten

niet snel

eenvoudige plastic behuizing

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000