Zo kun je geld besparen via Amazon.de

© PXimport

Zo kun je geld besparen via Amazon.de

Netwerk

Geplaatst: 9 april 2018 - 11:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Martin Gijzemijter Gijzemijter

We moeten al jaren lijdzaam toezien hoe Amazon.com de Amerikaanse markt verovert met mooie producten, scherpe prijzen en uitstekende klantenservice. Natuurlijk, wij hebben Bol.com maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Maar wist je dat jij ook gewoon bij Amazon kunt bestellen? Je moet er alleen even voor naar de Duitse site Amazon.de.

Wanneer je naar de Nederlandse site van Amazon gaat (inderdaad www.amazon.nl) vind je geen producten, maar vooral boeken. Amazon heeft immers geen magazijn voor producten in Nederland. Duitsland heeft wel zo’n magazijn, en heeft ontdekt dat dit voor de Nederlandse markt bijzonder interessant is, het bedrijf biedt de site namelijk sinds kort volledig in het Nederlands aan. We zeggen er direct bij: niet álle producten worden vanuit Duitsland naar Nederland verzonden, maar wanneer dit gebeurt dan wordt dit direct bij het product in rode letters weergegeven.

© PXimport

Geld besparen

Het voordeel van bestellen via Amazon.de is dat de prijzen in sommige gevallen aanzienlijk lager liggen dan de prijzen in Nederland. Daarbij hoef je, als je je aanmeldt voor Amazon Prime in veel gevallen niet eens verzendkosten te betalen, waardoor het wel héél voordelig wordt. En Duitsland ligt in de EU, dus je betaalt ook geen importheffing. Levering de volgende dag is uiteraard niet altijd mogelijk, maar twee werkdagen is ook prima te doen. Het is overigens wel zaak om goed te blijven opletten, want hoewel de prijzen vaak (veel) lager liggen, liggen sommige prijzen ook gewoon hoger. Dus goed blijven vergelijken!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000