Adapter voor internetkabel kopen: 4 hulpstukken

© PXimport

Adapter voor internetkabel kopen: 4 hulpstukken

Netwerk

Geplaatst: 15 juli 2022 - 07:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Maikel Dijkhuizen

Een vaste internetverbinding is nog altijd stabieler en sneller dan een draadloze verbinding. Je ontkomt er dan ook niet aan dat je wat kabels door je huis moet trekken. Soms heb je daarvoor wat hulpstukken nodig, bijvoorbeeld een adapter voor je internetkabel. Welke accessoires zijn handig?

Hedendaagse apparaten communiceren tegenwoordig veelal draadloos. Heel handig en scheelt de nodige kabelspaghetti netjes wegwerken. Maar wifi-netwerken zijn grillig; het signaal kan storen of het bereik is niet groot genoeg, waardoor je toch terugverlang naar een bekabelde verbinding. Op volle snelheid, zonder haperingen. 

Tegelijkertijd is het nog maar de vraag of jouw elektronische apparaat wel zo'n ethernetingang heeft. Met een adapter voeg je er alsnog eentje toe. En er zijn meer handige verlengstukjes denkbaar. Wat voorbeelden!

Hirschmann RJ45ILC_2_ONL (€ 7,50)

© CIDimport

Het is nogal frustrerend wanneer een netwerkkabel nét te kort is. Met dit eenvoudige koppelstuk van Hirschmann ‘knoop’ je gemakkelijk twee cat6-ethernetkabels aan elkaar. Beide kanten bevatten namelijk een vrouwelijke rj45-connector. In de verpakking zitten twee metalen koppelstukjes, zodat je meerdere korte snoertjes met elkaar kunt verbinden. Volgens de fabrikant is er hierbij geen sprake van signaalverlies.

Nedis usb-netwerkadapter (CCBW64952AT02) (€ 20,-)

Veel hedendaagse laptops hebben geen ethernetaansluiting meer. Is je wifi-signaal niet altijd betrouwbaar, dan kan dat gebrek een probleem opleveren. Wil je een betrouwbaar en snel internetsignaal via een netwerkkabel? Met dit hulpstuk van Nedis transformeer je iedere usb-c-aansluiting in een gigabit-ethernetpoort. 

Als jouw notebook geen usb-c ondersteunt, zijn er genoeg usb-netwerkadapters met een reguliere usb-poort te vinden. Onder meer Edimax, TP-Link en Eminent ontwikkelen geschikte producten.

Ewent EW1141 (€ 28,-)

Het grote nadeel van een usb-netwerkadapter is dat je de usb-aansluiting niet meer kunt gebruiken voor iets anders. Het Nederlandse merk Ewent bewijst dat het ook anders kan. Met de EW1141 offer je weliswaar een usb-c-poort op, maar je krijgt daar drie reguliere usb-poorten voor terug. In feite is het dus een usb-hub. 

De voorkant bevat daarnaast een gigabit-ethernetpoort, zodat je een laptop op een bekabeld thuisnetwerk kunt aansluiten.

Ubiquiti 48V (€ 18,-)

Lang niet elke switch kan overweg met PoE. Maar gelukkig kun je deze techniek ook later nog aan je netwerk toevoegen met een PoE injector, zodat je niet meteen een nieuwe switch hoeft aan te schaffen. De breed verkrijgbare Ubiquiti 48V zorgt ervoor dat de netwerkkabel naast data ook energie kan transporteren. 

Deze oplossing is handig wanneer je via PoE bijvoorbeeld een bewakingscamera of VoIP-telefoon wilt aansluiten. Voor de stroomvoorziening is er wel een nabijgelegen stopcontact vereist. De vraagprijzen voor deze PoE-injector lopen erg uiteen. Wie goed zoekt, vindt dit apparaatje voor ruim onder de twintig euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000