5 apparaten met Google Assistent

© PXimport

5 apparaten met Google Assistent

Netwerk

Geplaatst: 27 februari 2019 - 12:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

In juli vorig jaar introduceerde Google de Nederlandstalige Assistent op Android-smartphones. Drie maanden later werden de Home-speakers met Assistent-ondersteuning hier ook uitgebracht. Niet onverdienstelijk: in geen enkel land werd de Assistent in de vijf maanden na zijn lancering zoveel gebruikt als in Nederland, liet Google onlangs weten. Het aantal apparaten dat werkt met Assistent is eveneens flink toegenomen. Van lampen en thermostaten tot speakers en televisies: welke apparatuur is er zoal geschikt?

Google Home (Mini)

De Home en kleinere Home Mini zijn Googles eigen slimme speakers met ondersteuning voor de Assistent. De luidsprekers gebruiken bluetooth om muziek af te spelen en sturen andere slimme apparaten aan.

IKEA-rolgordijnen

De Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen van IKEA zijn gemotoriseerd en gebruiken accupacks. Je doet ze omhoog en omlaag met je stem, al werken de rolgordijnen ook met een afstandsbediening en IKEA’s Trådfri-app.

© CIDimport

JBL Link-speakers

De draadloze bluetooth-speakers JBL Link hebben een goede accuduur en Chromecast ingebouwd. Dankzij de Google Assistent-ondersteuning regel je de muziek met je stem. Je zet bijvoorbeeld handsfree een ander nummer op.

Philips Hue

Misschien wel de bekendste slimme verlichting, verkrijgbaar in allerlei fittingen en uitvoeringen. Met je stem zet je de lampen aan en uit, dim je ze en geef je kleurenlampen andere kleurtinten.

Tado-thermostaat

De Tado° V3(+) is een slimme thermostaat van Duitse makelij. Gekoppeld aan Google Assistent kan je met je stem onder andere de thermostaat hoger en lager zetten. Tado verkoopt ook aparte radiatorknoppen.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000