Zo laad je elke e-maildienst in macOS Mail

Zo laad je elke e-maildienst in macOS Mail

Geplaatst: 30 juni 2024 - 17:23

Daan Doedens

macOS Mail is een prettig e-mailprogramma en je hebt er meer aan dan je misschien zou denken. Je kunt namelijk vrij gemakkelijk je eigen e-mailaccounts in het programma laden, zodat je niet telkens je webmail hoeft te openen. Dat geldt voor Outlook en Gmail, maar ook voor je werkmail of mail via je eigen domein. Hoe je dat doet, lees je hier.

Gmail- en Outlook-account in macOS Mail

Je Gmail- of je Outlook-account inladen in macOS Mail is helemaal niet zo ingewikkeld. Open Mail en ga via de knop Mail linksboven naar Voeg account toe. Voor een Outlook-account selecteer je Microsoft Exchange in het menu dat je te zien krijgt. Voor Gmail kies je uiteraard voor Google. Op dezelfde manier kun je ook een iCloud-, Yahoo- of AOL-account toevoegen. 

Klik op Ga door, vul je e-mailadres in en klik op Log in. In het volgende scherm druk je nogmaals op Log in. Je krijgt nu een inlogpagina van Microsoft te zien. Daar vul je je wachtwoord in en klik je op Aanmelden. Geef toegang om je gegevens te gebruiken (dat is verplicht) door op Accepteren te klikken. Geef eventueel nog aan met welke apps je het e-mailadres wilt gebruiken. Nu heb je een nieuwe mailbox in de zijbalk staan met de naam 'Exchange', waar al na een paar tellen al je mails in worden geladen. 

Voor Gmail zijn de stappen iets anders, maar ook hier vul je je accountgegevens in en geef je Mail toestemming om je mails in te laden, waarna je mailbox in Mail geladen wordt. 

Zo laad je elke e-maildienst in macOS Mail-EEvfqA-PSFqBWcBGeW9tYQ

Alles begint natuurlijk met je e-mailadres en wachtwoord.

Eigen mailaccount

Makkelijk zat dus, maar wat als je je eigen e-mailaccount wilt inladen, bijvoorbeeld van je school, werk of die van je eigen website? Ook dat kan, al moet je daar wel een extra stap voor zetten. 

Ook in dit geval ga je weer naar Voeg account toe, maar in plaats van een van de standaardopties te kiezen, klik je op Ander mail-account. Hier voeg je om te beginnen het e-mailadres en het wachtwoord in dat je ook voor je webmail gebruikt. 

Het verschil is dat je nu handmatig de in- en uitgaande mailservers moet instellen. Elke e-maildienst heeft zijn eigen servers. Wat die precies zijn, vind je doorgaans op de website van de hostingprovider die je gebruikt. Vaak is dat de naam van de host plus het domein van je eigen server, maar dat verschilt weleens. Kwestie van even googelen, dus. 

Als je alles goed hebt ingevuld, wordt al je mail nu ingeladen in macOS Mail, en hoef je dus niet steeds opnieuw in te loggen op je webmail. Let wel op dat bepaalde gegevens als je e-mailhandtekening, spamlijsten en instellingen niet per definitie worden meegenomen. 

0

Powered by

logo

Account verwijderen

Het kan natuurlijk zijn dat je een e-mailaccount dat je ooit in macOS Mail hebt geladen niet meer gebruikt. Dan is het handig om te weten dat je de accounts ook gemakkelijk weer kunt verwijderen. 

Om een account te verwijderen, ga je in Mail naar Accounts, of via de Systeeminstellingen naar Internetaccounts. Klik op het account waar je vanaf wilt en klik op Verwijder account

Op die plek kun je overigens ook aangeven welke apps je e-mailaccount mogen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Notities-app. De rechten pas je simpel aan met de sliders.

Zo laad je elke e-maildienst in macOS Mail-PPpbAl2XThuGcTWRlWY2tg

Een ongebruikt account verwijderen is ook heel eenvoudig.

Postbussen

Heb je je account eenmaal ingeladen, dan kun je de boel nog wat meer personaliseren. Dat doe je met behulp van postbussen. Net als bij andere mailprogramma’s kun je die gebruiken om bepaalde mails te groeperen, zodat je ze snel kunt terugvinden. Dat doe je op basis van afzender, onderwerp of iets heel anders. 

Om een simpele postbus te maken, ga je in Mail naar Postbus - Nieuwe postbus. Selecteer het e-mailadres waarvoor je de postbus wilt aanmaken, verzin een naam en klik vervolgens op OK. Je vindt de postbus nu aan de linkerkant van je scherm. Je kunt nu al slepend mails naar de nieuwe postbus verplaatsen. 

In plaats daarvan kun je ook een slimme postbus aanmaken, en dat doe je op dezelfde manier. Geef de slimme postbus een naam en vul al dan niet de velden in. Je kunt mail van bepaalde afzenders of mails die bepaalde woorden bevatten in de nieuwe postbus laten belanden. In de dropdownmenu’s vind je nog tal van andere opties.

Zo laad je elke e-maildienst in macOS Mail-K5JdociPSH6RPzZmIy-VDA

Slimme postbussen werken op basis van vooraf ingestelde regels.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten