Facebook Timeline geen keuze meer

© CIDimport

Facebook Timeline geen keuze meer

Geplaatst: 26 januari 2012 - 08:32

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:31

Redactie ID.nl

Kiezen voor de Timeline-interface van Facebook is straks niet meer mogelijk omdat de Timeline een standaard onderdeel gaat worden van je profielpagina.

De Timeline-indeling wordt de komende weken automatisch geactiveerd. Wanneer je eenmaal de 'activate' knop ziet verschijnen, krijg je een preview van een week waarin je de tijd hebt om wijzingen aan te brengen.

Facebook-vrienden kunnen voortaan makkelijker door de geschiedenis van jouw Facebook-berichten bladeren. Update die je liever niet openbaar maakt, kun je verbergen of verwijderen en de zichtbaarheid van berichten is ook in te stellen voor bepaalde groepen personen. De Timeline-functie werd in september 2010 gepresenteerd. Het werd ook al op een creatieve manier ingezet in een anti-drugs campagne.


No Time(line) to waste


Het feit dat Facebook zo'n haast heeft, kan te maken hebben met app-ontwikkelaars voor de Timeline die Facebook tegemoet wil komen door iedereen te verplichten de Timeline te gebruiken. Ook stagneert de groei van Facebook in de V.S. en liet Google onlangs weten 90 miljoen gebruikers te hebben op Google+ en door het verplicht lid worden van Google + bij het aanmaken van een Google-account, kan Facebook niet stil blijven zitten natuurlijk. Het kan natuurlijk ook verkeerd uitpakken, niet iedereen zit te wachten op de Timeline en misschien jaagt het een groep gebruikers juist naar Google+. 

We zijn benieuwd wat de lezers van Computer Idee vinden van de verplichte Timeline-functie in Facebook, geef je mening in de reacties.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten