Review: Logitech UltraThin

Heb je een iPad en gebruik je hem intensief, dan loop je wellicht wel eens tegen de beperkingen aan van het schermtoetsenbord. Die is prima functioneel, maar als je veel moet schrijven, dan kun je beter een fysiek toetsenbord gebruiken.

Lees ook: Met Airtype heb je geen toetsenbord meer nodig

Slanke cover

De Logitech UltraThin is een slanke cover waarmee je je iPad kunt beschermen en tevens dient als toetsenbordje. Het keyboard wordt via Bluetooth op je tablet aangesloten en heeft een ingebouwde accu die het volgens Logitech drie maanden volhoudt.

De test

We hebben de versie voor de iPad Mini getest en die is maar 6,4 mm dik en – net als de iPad – voor een deel van aluminium gemaakt. Hij weegt slechts 222 gram, maar voelt degelijk en luxe aan. De tablet plaats je in een magnetische geul in het midden van het keyboard, waardoor hij goed blijft vastzitten. Deze combinatie werkt eigenlijk het prettigst op een tafel of bureau, op schoot is het geheel een beetje instabiel. De kleine toetsjes zijn overigens wel verrassend comfortabel, zeker als je ze op een tafel gebruikt. Wel was ons testexemplaar een beetje eigenwijs, want het eveneens magnetische klepje aan de achterkant waarmee de UltraThin zich als cover bij de iPad kan voegen, opende zich niet altijd automatisch.

Voor meer informatie: www.logitech.com

8,0

Pluspunten

Slank ontwerp en licht

Fijne toetsjes

Minpunten

Klepje achterkant werkte niet mee

Meer geschikt voor gebruik op tafel dan op schoot

Conclusie

Slank ontwerp, is alleen geschikt voor iPad, licht gewicht, fijne toestjes en is handig om mee te nemen. Het magnetische klepje werkte niet helemaal mee en is meer geschikt voor gebruik op tafel....
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten