Onmisbare apparatuur voor het opnemen van streams

© PXimport

Onmisbare apparatuur voor het opnemen van streams

Computer accessoires

Geplaatst: 20 maart 2019 - 04:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Stephan Overbeeke

Om te beginnen heb je niet veel nodig, maar voor de fanatieke streamer zijn er tal van tools die een wereld van verschil kunnen maken. Hieronder vind je onze favoriete hardware om je stream naar een hoger niveau te tillen.

Meer monitoren!

Interactie met je kijkers is cruciaal, maar hoe volg je hun chat als je games speelt? In het prille begin kun je je smartphone of tablet voor de chat gebruiken: log simpelweg in op je eigen stream. Een extra scherm – zelfs een matig tweedehandsje – maakt een wereld van verschil voor de zowel interactie als het live beheren van je stream.

Een goede microfoon

Goed geluid is cruciaal. De Blue Snowball (ca. 80 euro) is een redelijke instapper met een kwaliteit die weinig tekortkomt. De Rode NT-USB (ca. 149 euro) is een fantastische microfoon om naartoe te werken voor een echt warme en aangename stemopname. Een boom-arm is daarna een mooie upgrade.

© PXimport

Een goede webcam plus licht

De Logitech C922 (ca. 79 euro) is de go-to webcam voor veel streamers en een uitstekende koop. De veel duurdere Logitech Brio (ca. 169 euro) voegt weinig toe wanneer je als streamer zelf maar een klein stukje van het beeld vult. Een extra (daglicht)lamp op je gezicht voegt wel meer toe aan de kwaliteit. Als je weinig licht op je gezicht kan zetten of geen extra lamp in huis wilt halen, is de Razer Kiyo (ca. 109) een alternatief; die webcam heeft verlichting ingebouwd.

© PXimport

Elgato Stream Deck

Elgato is een bedrijf dat zich volledig op hardware voor streamers richt. De Stream Deck (149 euro) is een uniek klein kastje met vijftien knoppen, waarbij elke knop een instelbaar lcd-schermpje bevat. De software integreert direct met OBS Studio, Twitch, YouTube en andere streamapplicaties en dient als een veel chiquere vervanger van hotkeys. De kleine schermpjes dienen als visuele herinnering voor wat elke knop precies doet – een geweldige tool voor streamers en videobewerkers.

© PXimport

Green screen

Met een green screen kun je de achtergrond uit je webcam wegknippen. Dat laat meer ruimte voor je game en is ook praktisch als je achtergrond bijvoorbeeld niet echt chic oogt. Een green screen kun je voor een paar tientjes kopen, al zijn wij erg gecharmeerd van de iets duurdere Elgato Green Screen (ca. 135 euro). Voor iedereen zonder permanente streamset-up, en je klapt ‘m gemakkelijk in om op te bergen.

© PXimport

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000