Waar voor je geld: 5 goedkope slaapkamer-tv’s (hallo EK Voetbal!)

© Leonid Iastremskyi

Waar voor je geld: 5 goedkope slaapkamer-tv’s (hallo EK Voetbal!)

Geplaatst: 8 juni 2024 - 17:18

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Zoek je een prijsvriendelijke (extra) televisie van 32 of 43 inch, zodat je ’s avonds EK-wedstrijden en nabeschouwingen vanuit bed kunt volgen? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Philips 32PFS6908/12

Met de Philips 32PFS6908/12 haal je voor een prikkie een betrouwbare smart-tv in huis. Voor plaatsing in een slaapkamer heeft dit model een prettig schermformaat van 32 inch. Dankzij een resolutie van 1920 × 1080 pixels zie je op het veld precies wat er gebeurt. De aanwezige Ambilight-functie werkt hierbij sfeerverhogend. Drie ledstrips zorgen ervoor dat er namelijk een fraaie gloed rondom de beeldbuis verschijnt. Geeft dat naar jouw mening in de slaapkamer te veel licht, dan zet je deze functie met de afstandsbediening gewoon uit.

De 32PFS6908/12 is weliswaar een smart-tv, maar houd er rekening mee dat je niet alle bekende video-apps kunt installeren. Voor Netflix, YouTube en Amazon Prime Video is er in elk geval wel ondersteuning. Daarnaast kun je via drie HDMI-poorten externe videobronnen aansluiten, zoals een Google Chromecast, spelcomputer en tv-decoder. Schroef de twee bijgesloten voetjes onder de beeldbuis en plaats de televisie op een kast of tafel. Als alternatief kun je het scherm ook met een geschikte VESA-wandbeugel ophangen.

0

Powered by

logo

Hisense 43A79KQ

Voor een televisie van 43 inch is de Hisense 43A79KQ spotgoedkoop. Bovendien zijn veruit de meeste gebruikers ook nog eens erg te spreken over dit product. Lees maar eens deze reviews. Ondanks de lage aanschafprijs zit deze smart-tv vol met moderne snufjes. Zo kan de televisie bijvoorbeeld diverse HDR-formaten verwerken, zoals Dolby Vision en HDR10+. Hierdoor stream je videocontent in een hoge kwaliteit. Verder toont de 43A79KQ moeiteloos 4K-beelden, zodat je volop details ziet. Een handige functie is dat je vanaf een iPhone of iPad rechtstreeks videomateriaal kunt streamen. Dat werkt via AirPlay 2.

Voor het gebruik van apps doet Hisense een beroep op het zogeheten VIDAA-smartplatform. Hiervoor zijn alle bekende video-apps beschikbaar. Installeer bijvoorbeeld NPO Start of NLZiet en kijk een EK-wedstrijd of (voetbal)praatprogramma terug. Voor het koppelen van randapparaten telt de achterkant onder andere drie HDMI-poorten, twee usb-aansluitingen en een optische geluidsuitgang. Wil je deze televisie liever met een groter schermdiagonaal kopen? Geen probleem, want je kunt ook een exemplaar van 50 inch, 55 inch, 65 inch of 75 inch aanschaffen. Deze modellen zijn eveneens erg betaalbaar.

0

Powered by

logo

Salora 32HV210

Zoek je een zo goedkoop mogelijke televisie voor in de slaapkamer? De nogal laaggeprijsde Salora 32HDB200 is het overwegen waard. Kijk je vanuit bed, dan voldoet de resolutie van 1366 × 768 pixels meestal prima. Een pluspunt is dat je deze smart-tv met wifi of een netwerkkabel kunt verbinden. Installeer in het aanwezige VIDAA-smartplatform vervolgens je favoriete video-apps, zoals Netflix, NLZiet, Videoland, Viaplay en Disney+.

Voor een televisie in deze prijsklasse heeft de achterzijde verassend veel aansluitingen, waaronder drie HDMI-poorten, een optische uitgang en een dubbele usb-aansluiting. Uiteraard zijn er ook meerdere tv-tuners geïntegreerd, namelijk DVB-C, DVB-S2 en DVB-T2. Je kunt deze televisie zowel neerzetten als ophangen. Voor laatstgenoemde methode bevat de achterzijde vier VESA-schroefgaten. Met de juiste televisiebeugel bevestig je deze televisie daarmee aan de wand of het plafond.

0

Powered by

logo

Lees ook: Lcd versus oled: wat is het verschil en welke televisie moet je kiezen?

Sony Bravia KD-43X75WL

De Sony Bravia KD-43X75WL is een betaalbare 43 inch-televisie met Google TV. Hierdoor ondersteunt de beeldbuis een aantal slimme (Google-)functies. In de eerste plaats kun je vanuit de Play Store diverse bekende video-apps installeren. Gebruik de overkoepelende zoekfunctie om tegelijkertijd in meerdere diensten te zoeken. Je achterhaalt zo vlot of die interessante sportdocumentaire bij Netflix, Amazon Prime Video óf Disney+ is te zien. Vanwege de geïntegreerde Chromecast- en AirPlay 2-functie stream je eenvoudig videocontent vanaf een smartphone. Tot slot is er ondersteuning voor Google Assistent ingebakken. Daarmee bedien je de televisie en andere smarthome-apparaten met je stem.

Naast alle slimme snufjes kijk je met de Bravia KD-43X75WL natuurlijk ook gewoon naar traditionele tv-zenders. Gebruik een van de vier HDMI-poorten om een tv-ontvanger te koppelen of prik een antennekabel in de behuizing. Gunstig is de maximale resolutie van 3840 × 2160 pixels. Hierdoor verschijnen series en films van de bekende streamingdiensten scherp in beeld. Deze ‘Google TV’ is ook met grotere beelddiagonalen te koop, namelijk 50 inch, 55 inch, 65 inch en 75 inch.

0

Powered by

logo

Philips 43PUS8808

Kijk je vaak sport, dan ben je met deze luxe 43 inch-televisie van Philips in het voordeel. Ten opzichte van goedkopere televisies ondersteunt het 4K-scherm namelijk een vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Hierdoor verschijnen snel bewegende (actie)beelden vloeiender in beeld. Daarnaast ondersteunt de 43PUS8808 diverse HDR-formaten, waaronder Dolby Vision en HDR10+. Recente videostreams tonen hierdoor realistische kleurdetails.

Zoals we van de betere Philips-televisies gewend zijn, heeft ook dit model een Ambilight-functie. Aan de hand van drie ledstrips creëer je meer sfeer in de kamer. Kijk je bijvoorbeeld voetbal, dan kleurt de wand achter de beeldbuis groen. Verder is het populaire smartplatform Google TV geïntegreerd. Kortom, alle bekende video-apps zijn beschikbaar. De afstandsbediening bevat alvast rechtstreekse knoppen naar Amazon Prime Video, Netflix en YouTube. Uiteraard kun je ook allerlei externe bronnen aansluiten. Gebruik hiervoor onder andere vier HDMI-poorten en twee usb-aansluitingen. Philips fabriceert deze smart-tv ook in de formaten 50 inch, 55 inch, 65 inch, 75 inch en 85 inch.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten