De nieuwe Apple TV is beter én goedkoper

© Kaspars Grinvalds barbara buderath - stock.adobe.com

De nieuwe Apple TV is beter én goedkoper

Home cinema

Geplaatst: 22 oktober 2022 - 17:28

Aangepast: 25 november 2022 - 11:51

Rens Blom

Apple lanceert een nieuwe mediaspeler, de Apple TV 4K. Dit model is beter dan zijn voorganger en ook nog eens goedkoper. Dat klinkt als een goede combinatie, maar wat biedt de Apple TV 4K allemaal?

De Apple TV 4K is een mediaspeler die je via een HDMI-kabel aansluit op je televisie. Het maakt niet uit van welk merk je televisie is. De mediaspeler werkt via wifi of - in geval van het duurdere model - ook bekabeld via ethernet. Eenmaal geïnstalleerd kun je met de Apple TV 4K kijken naar de streamingsdienst Apple TV+, maar ook gebruikmaken van andere apps als Netflix, YouTube en Apple Music. Bovendien is de mediaspeler geschikt voor het afspelen van games via Apple Arcade. Zoals de naam al doet vermoeden kan de mediaspeler beelden in maximaal 4K-resolutie tonen.

Verbeteringen

Ten opzichte van de vorige generatie Apple TV 4K voert het nieuwe model diverse nuttige verbeteringen door. Zo gebruikt de mediaspeler een nieuwe, krachtigere A15 Bionic-processor. Die chip zit ook in de Apple iPhone 13-serie. Met de nieuwe processor kan de Apple TV 4K videostreams in hoge resolutie afspelen en is de mediaspeler klaar voor jarenlange updates.

Ook kan de mediaspeler overweg met HDR10+, een HDR-standaard die ontbrak op de vorige generatie Apple TV 4K. Er is opnieuw ondersteuning voor Dolby Vision, een andere HDR-standaard. HDR-content als films ogen zo fraaier op je televisie, mits je televisie de betreffende HDR-standaard(en) ook ondersteunt.

De achterkant van de Apple TV 4K (2022) met ethernet.

Meer opslaggeheugen

Een andere welkome verbetering is dat Apple de hoeveelheid opslaggeheugen van de Apple TV 4K verdubbelt van 32 GB naar 64 GB. Er komt ook een 128GB-model uit met ethernet-poort. En de mediaspeler ondersteunt nu Thread Mesh, een handige functie die het eenvoudiger maakt om smarthome-producten te verbinden met je thuisnetwerk.

De afstandsbediening van de mediaspeler is ook iets veranderd. Opladen doet de afstandsbediening namelijk nu via de universele usb-c-aansluiting in plaats van Apple's Lightning-aansluiting.

Apple TV 4K 2022 kopen

Je koopt de Apple TV 4K 2022 vanaf 4 november in Nederland. Apple lanceert de mediaspeler in twee versies. Het instapmodel kost 169 euro en heeft 64 GB opslaggeheugen en ondersteuning voor wifi. Voor 189 euro krijg je de versie met 128 GB opslaggeheugen en ondersteuning voor wifi en ethernet.

De prijzen zijn ondanks de verbeteringen lager dan de vorige generatie Apple TV, wat best opmerkelijk te noemen is. Andere nieuwe Apple-producten, zoals iPads, zijn namelijk duurder geworden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000