Waar voor je geld: 5 spiegelreflexcamera’s (inclusief lens) van max 1600 euro

© Elles Rijsdijk

Waar voor je geld: 5 spiegelreflexcamera’s (inclusief lens) van max 1600 euro

Geplaatst: 2 mei 2024 - 10:28

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een betaalbare spiegelreflexcamera waarmee je prachtige foto’s kunt maken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken spiegelreflexcamera’s bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 1600 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Canon EOS 2000D + groothoeklens

Bij een spiegelreflexcamera kijk je via een spiegel direct door de verwisselbare lens. Je gebruikt hiervoor de optische zoeker. Kortom, je ziet exact wat je fotografeert. En dat zonder vertraging, zodat je bijvoorbeeld heel goed wilde dieren, sporters en voertuigen kunt vastleggen. Een spiegelreflexcamera staat bovendien bekend om zijn hoge fotokwaliteit. Een prijsvriendelijk voorbeeld is de Canon EOS 2000D. Zodra de accu is opgeladen, kun je meteen op pad! Naast de camerabody zijn er namelijk een objectief van 18-55 millimeter, tas en geheugenkaart van 16 GB inbegrepen.

De EOS 2000D ondersteunt een respectabele cameraresolutie van 24,1 megapixel. Hierdoor laat je jouw mooiste herinneringen op groot formaat afdrukken, want de details blijven behouden. De bijgesloten groothoeklens is een echte allrounder. Zoom in op het object of maak een fraaie landschapsfoto. Daarnaast maak je net zo makkelijk scherpe Full-HD-video’s. Je bekijkt de beelden meteen terug op het geïntegreerde 2,95inch-scherm. Als alternatief is deze spiegelreflexcamera ook inclusief groothoek- én telezoomlens verkrijgbaar. Wil je liever zelf lenzen uitzoeken? Je kunt tegen een schappelijke prijs ook alleen de body van de Canon EOS 2000D kopen. Lees hier enkele reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers.

0

Powered by

logo

Nikon D7500 + zoomlens

Fotografeer je graag in de natuur, dan is het fijn wanneer je ver kunt inzoomen. In dit pakket van de veelgeprezen Nikon D7500 is er een objectief met een behoorlijk bereik van 18-140 millimeter inbegrepen. Dankzij de relatief kleine en lichte behuizing trek je er gerust urenlang op uit. Tegen een meerprijs is deze spiegelreflexcamera overigens ook inclusief telezoomlens van 18-300 millimeter te koop. Je maakt foto’s met een maximale resolutie van 20,9 megapixel. Bovendien kun je ook haarscherpe 4K-video’s opnemen.

Gunstig is dat deze spiegelreflexcamera weinig licht nodig heeft om ruisvrije kiekjes te maken. Tijdens snelle gebeurtenissen schiet je vliegensvlug acht foto’s per seconde. Daarmee vergroot je de kans dat je hét moment in beeld vangt. De behuizing bevat een kantelbaar 3,2inch-aanraakscherm waarop je het beeldmateriaal kunt terugkijken. Handig is daarnaast de HDMI-uitgang. Sluit hier een pc-monitor of televisie op aan en bekijk de foto’s in een groot formaat. Tot slot kun je de bestanden ook via bluetooth en wifi delen.

0

Powered by

logo

Pentax KF + groothoeklens

Als je regelmatig tijdens heftige weersomstandigheden fotografeert, komt de betaalbare Pentax KF goed van pas. De robuuste behuizing is namelijk weerbestendig en stofdicht. Een temperatuur van tien graden onder het vriespunt is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Het slim doordachte ontwerp bevat een geïntegreerde handgreep. Zelfs met handschoenen heb je hierdoor voldoende grip. Schaf deze spiegelreflexcamera inclusief groothoeklens van 18-55 millimeter aan of koop alleen de body.

Onder de motorkap bevindt zich een relatief nieuwe sensor met een hoge resolutie van 24,24 megapixel. Je kunt foto’s dus probleemloos op posterformaat afdrukken. In sommige situaties kun je niet door de optische zoeker kijken, bijvoorbeeld wanneer je in een hoge hoek boven je hoofd fotografeert. Met behulp van het kantelbare 3inch-scherm schiet je in dat geval alsnog bruikbare foto’s. Verder maak je desgewenst ook video-opnamen in Full-HD-kwaliteit. Handig is dat je het beeldmateriaal met een app op je smartphone of tablet kunt delen. Dat werkt via een wifi-verbinding. Het is zelfs mogelijk om bepaalde camerafuncties in de app op afstand te bedienen.

0

Powered by

logo

Lees ook: Systeemcamera of spiegelreflex: welke past het best bij jou?

Canon EOS 90D + zoomlens

Wil je een goede spiegelreflexcamera met een hoge resolutie kopen? In dat geval is de breed verkrijgbare Canon EOS 90D beslist een goede keuze. De sensor is namelijk goed voor een cameraresolutie van 32,5 megapixel. Met deze spiegelreflexcamera maak je dus zéér gedetailleerde foto’s. Voor bewegende beelden ondersteunt dit model een videoresolutie van 3840 × 2160 pixels. De bovenzijde bevat een sober display waarop je continu diverse camera-instellingen kunt monitoren. Denk onder meer aan de iso-waarde en het batterijniveau. Daarnaast bevat de achterkant een 3inch-scherm voor het terugkijken van beeldmateriaal.

Als je het leuk vindt om foto’s direct te delen, installeer je de Canon Camera Connect-app op jouw smartphone. Publiceer de fraaiste beelden vervolgens via bluetooth of wifi op social media. De hier besproken uitvoering wordt geleverd inclusief zoomlens met een bereik van 18-135 millimeter. Heb je die niet nodig? Je kunt de EOS 90D tegen een lager tarief met een groothoekobjectief van 18-55 millimeter kopen. De camerabody is trouwens ook los te koop. Benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers? Lees dan deze positief gestemde reviews op Kieskeurig.nl.

0

Powered by

logo

Canon EOS 250D + groothoeklens

De prijsvriendelijke Canon EOS 250D is in drie kleurstellingen verkrijgbaar, namelijk zwart, wit en zilver. Er is een groothoeklens met een bereik van 18-55 millimeter bijgesloten, zodat je meteen op pad kunt. Gunstig is het lage gewicht, want de body weegt nog geen halve kilo. Wegens de makkelijke bediening kunnen beginnende (hobby)fotografen prima met dit cameramodel uit de voeten. Het menu toont bij functies een duidelijke omschrijving, zodat je eenvoudig de gewenste instellingen kunt kiezen. Gebruik hiervoor de drukknoppen en het kantelbare aanraakscherm van 3 inch.

Naast de gebruiksvriendelijke bediening liegen de cameraprestaties er niet om. Zo leg je foto’s in een hoge resolutie van 24,1 megapixel vast. Verder kun je ook nog eens scherpe 4K-filmpjes opnemen. Voor het delen van foto’s zijn er een bluetooth- en wifi-adapter ingebouwd. Hierdoor open je de beelden direct op een gekoppelde smartphone, tablet of computer. Je kunt deze camera eventueel ook met een zoomlens (18-135mm) kopen. Lees hier enkele ervaringen van Kieskeurig.nl-bezoekers.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten