JBL presenteert vier setjes draadloze in-ears

© PXimport

JBL presenteert vier setjes draadloze in-ears

Audio

Geplaatst: 28 juni 2022 - 09:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Joris Peterse

Audiomerk JBL heeft vier modellen draadloze in-ears gepresenteerd: allemaal met een nieuwe gebruikersdoelgroep: de JBL Tune Flex, JBL Quantum TWS, JBL Live Pro 2 en JBL Reflect Aero.

Eén van de problemen van bluetooth audio ten opzichte van bedrade headsets is geluidsvertraging. Wanneer je muziek of podcasts luistert merk je daar niks van. Bij video kun je al merken dat beeld en geluid nét niet helemaal synchroon lopen. Mobiele gamers, volgens JBL een opkomende gebruikersgroep, ondervinden meer hinder van deze vertraging. De laatste bluetooth-versie (bluetooth 5.2) heeft al minder last van vertraging. Om het probleem helemaal weg te werken heeft JBL een opvallend setje in-ears gepresenteerd: de JBL Quantum TWS (€ 149,-).

Deze oortjes, gericht op gamers beschikken over de features die je verwacht. Denk aan ruisonderdrukking, verbindingsmogelijkheid voor meerdere apparaten en bluetooth 5.2. Opvallend is dat je er een usb-c-dongeltje bij krijgt. Dit dongeltje zorgt voor een snelle draadloze verbinding tussen het afspeelapparaat en de headset. Die verbinding is niet via bluetooth, maar een 2,4 Ghz-verbinding. Extra voordeel is dat de bandbreedte van deze verbinding hoger is, waardoor je geen concessies doet op audiokwaliteit, wat wel altijd het geval is bij bluetooth koptelefoons.

© PXimport

JBL Tune Flex

Ook met de JBL Tune Flex (€ 99,-) probeert het merk te vernieuwen. Deze oortjes bieden de keuze: of je hebt rubber tipjes om het omgevingsgeluid extra goed af te sluiten en je te concentreren. Of je draagt ze zonder tipjes, zodat je juist wel (op een natuurlijke manier) wat meer van omgeving meekrijgt.

Tenslotte presenteerde JBL de Live Pro 2 (€ 149,-) en Reflect Aero. Eerstgenoemde volgen de Live Pro-oortjes op en zijn (aldus JBL) met name verbeterd op het gebied van ruisonderdrukking. De JBL Reflect Aero (€ 149,-) is met name geschikt voor sporters en bestand tegen een spatje water.

Wanneer welke headsets precies op de markt verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. Naar verwachting zijn de JBL in-ears deze zomer allemaal verkrijgbaar.

© PXimport

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000