Apple Watch SE 2: hoe zit het met je oude bandjes?

Apple Watch SE 2: hoe zit het met je oude bandjes?

Connected health

Geplaatst: 21 september 2022 - 09:26

Aangepast: 25 november 2022 - 11:49

Wesley Akkerman

De Apple Watch SE 2 ligt in de winkels. Deze nieuwe Apple-smartwatch is de opvolger van de eerste, betaalbare SE. De formaten van de slimme horloges wijken niet echt van elkaar af, waardoor je je wellicht afvraagt: kan ik de oude bandjes (blijven) gebruiken?

We vallen meteen met de deur in huis: ja, het is mogelijk je oude of de reeds beschikbare bandjes te gebruiken op de nieuwe Apple Watch SE 2. Daar kleeft wel een voorwaarde aan: je moet er dan wel voor zorgen dat je het juiste formaat Apple Watch in huis haalt.

 

Bandjes die beschikbaar zijn voor (of die je eerder gebruikte in combinatie met) een Apple Watch SE van 40 millimeter, werken alleen op het nieuwe model van 40 mm. En datzelfde geldt natuurlijk voor de bandjes die er zijn voor het 44mm-model. Zorg er dus voor dat je weet welke bandjes je in huis haalt of hebt. Het is niet mogelijk een 40mm-bandje te koppelen aan een 44mm-model of vice versa.

 

Dat laatste geldt voor wanneer je oudere bandjes wil gebruiken op de nieuwere modellen. Maar ook voor de Apple Watch SE 2 zelf. Het is gewoonweg niet mogelijk een 44mm-bandje te gebruiken op een kleiner model, of een 42mm-bandje te gebruiken op een groter model.

 

Koop de Apple Watch SE 2022 bij Bol.com.

Apple Watch SE 2-bandjes gebruiken

 

Dan komen we aan bij een volgende, belangrijke vraag. Kun je bandjes van andere Apple Watch-modellen gebruiken op de nieuwe Apple Watch SE 2? Dan hebben we het over oudere modellen die destijds nog een ander formaat hadden, van respectievelijk 38 en 42 millimeter, dus niet het oude SE-model. En dan hebben we ook nog het afwijkende formaat van de Apple Watch Series 8, die formaten aanbiedt van 41 en 45 millimeter. Hoe zit het met al díe bandjes?

 

Nou, ook die kun je gewoon blijven gebruiken, wanneer je ze al in huis hebt liggen. Alle bandjes die compatible zijn met de kleine versies van de Apple Watch, werken gewoon met de Apple Watch SE 2. En alle bandjes die je in combinatie met de grotere modellen kunt gebruiken, koppel je moeiteloos aan het grotere model van deze relatief betaalbare smartwatch. Je hoeft dus niet meteen een duurder bandjes aan te schaffen wanneer die volgens de reclame geschikt is voor Apple Watch SE 2. Mocht je ergens een goedkoper alternatief tegenkomen, dan werkt dat ook gewoon.

 

Hier lees je meer informatie over de Apple Watch SE 2.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000