Apple kondigt nieuwe Apple Watch Series 8 aan

Apple kondigt nieuwe Apple Watch Series 8 aan

Geplaatst: 7 september 2022 - 18:01

Aangepast: 7 november 2022 - 19:08

Laura Jenny

Apple heeft zijn nieuwe Apple Watch onthuld. De achtste generatie smartwatches van het bedrijf legt de nadruk op gezondheid en fitheid met onder andere nieuwe functies voor vrouwen, zoals een uitbreiding op de cyclusfuncties waarmee je kunt bijhouden wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Apple Watch Series 8 heeft een net zo groot scherm als zijn voorganger, wat betekent dat hij er in 41mm en 45mm komt. Net als zijn voorganger heeft de gadget een always-on-scherm. Een van de belangrijkste dingen aan de nieuwe watch zijn de thermometers.

De menstruele cyclus kan al drie jaar worden bijgehouden op het slimme horloge van Apple, maar nu zit daar uitgebreide informatie bij over de temperatuur van je pols (en dus in veel gevallen de rest van je lichaam). Iets dat vaak veelzeggend is over de cyclus. Je kunt nu in retrospect weten wanneer je waarschijnlijk ovuleerde. Die thermometer komt overigens niet alleen: er zijn twee thermometers: één dichtbij de huid en één net onder het scherm.

Thermometer

Die thermometer kan ook handig zijn voor andere functies. Zo kun je eerder merken dat je bijvoorbeeld ziek wordt, omdat je temperatuur verandert, of als je het heel warm hebt omdat je gestrest bent. Hierover heeft Apple niet heel veel gezegd: het concentreert zich nu vooral op de vrouwengezondheidsfuncties. De temperatuur wordt ‘s nachts elke vijf minuten gemeten.

Verder doet het slimme horloge alles wat zijn voorganger ook kan, zoals je slaap bijhouden, detecteren als je valt, hartfilmpjes maken en het bloedzuurstofgehalte meten. Apple Watch series 8 kan zonder problemen worden gedragen tijdens zwemmen en is stofdicht en voorzien van materiaal waardoor het minder snel breekt. Nieuw is de crashdetectie, die kan registreren wanneer je een auto-ongeluk hebt. Zo worden de hulpdiensten en je noodcontacten ingelicht wanneer je buiten kennis bent.  

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 verschijnt in 100 procent gerecycled aluminium in de kleuren midnight, starlight, silver en product red. De roestvrijstalen variant komt in de kleuren silver, gold en graphite. Ook komen er allerlei nieuwe bandjes, waaronder nieuwe varianten van Nike en Hermes. Hetzelfde geldt voor wijzerplaten. Apple Watch Series 8 heeft een vanafprijs van 499 euro. Hij is beschikbaar vanaf 16 september.

Apple heeft een rugged Apple Watch geïntroduceerd die is gemaakt voor mensen die bijvoorbeeld graag extreme sporten doen zoals bergbeklimmen of duiken. Het apparaat heet Apple Watch Ultra en hij heeft volgens Apple de meest accurate GPS van welke smartwatch dan ook. Het horloge biedt op de normale stand maximaal 36 uur accuduur, maar als je de nieuwe batterij-optimalisatiemodus gebruikt kan dat wel 60 uur zijn. 

Apple kondigt nieuwe Apple Watch Series 8 aan -22360622

Apple Watch Ultra

Er komen allerlei nieuwe bandjes en wijzerplaten bij, zoals bijvoorbeeld een heel dunne, lichte band voor duursporters. Ook zit er op het horloge een nieuwe, feloranje actieknop die je zelf kunt instellen op een functie die je vaak gebruikt. De virtuele kroon krijgt een nieuw design en er zit een tweede speaker in het horloge voor een luider volume.

Er zit zelfs een sirene in van 86 decibel, zodat mensen je kunnen horen als je verdwaald of in nood bent. Het horloge is 49 millimeter groot en bevat een saffierkristallen scherm dat goed tegen een stootje kan. Apple Watch Ultra verschijnt op 23 september voor een prijs van 999 euro.  

Apple kondigt nieuwe Apple Watch Series 8 aan -22360623

Apple Watch SE 2

Daarnaast was er nieuws over Apple Watch SE. Die was al uit, maar nu is opvolger Apple Watch SE 2 gearriveerd met een 30 procent groter scherm. Hij is er in drie kleuren: midnight, starlight en silver. Daarnaast is het apparaat 20 procent sneller geworden, is hij gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en zit er crashdetectie op. Ook is het mogelijk om hartfilmpjes te maken (ECG’s) en het zuurstofgehalte van het bloed te meten. Ze zijn nu beschikbaar vanaf 299 euro.

Er is ook nieuws voor eerdere Apple Watches, want er komt een nieuwe modus naar Apple Watch Series 4 en nieuwer. Deze ‘Lower Power’-modus zorgt ervoor dat de batterijduur tot 36 uur is. Dat betekent minder laden en meer dragen.

Apple kondigt nieuwe Apple Watch Series 8 aan -22360624
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten