Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil

© PXimport

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Aangepast: 13 oktober 2023 - 15:45

Edmond Varwijk

Dat je niet altijd het topmodel nodig hebt om meer dan tevreden te zijn bewijst deze Polar Vantage M2. Dit gps-sporthorloge biedt namelijk alle functies die de grootste groep sporters van een sporthorloge gebruikt maar dan tegen een veel aantrekkelijkere prijs dan een echt topmodel. Het is daarmee voor veel sporters in elk geval de beste Polar om te kopen.

Vind je het in ons vlakke landje niet zo relevant te weten hoeveel langzamer je bergopwaarts dan afwaarts rent of fiets? Ga je vooral je eigen rondjes en gebruik je daarom zelden navigatie of vooraf geladen routes? Ben je tevreden met de gratis versie van Strava en gebruik je dus geen Live Segmenten? Sport je vooral als je zin en tijd hebt zonder eerst te meten of je benen er wel klaar voor zijn? Heb je geen geluidssignaal nodig bij de cardiotraining, zijn trillingen genoeg? Duik je nooit dieper dan 30 meter? Train je nooit langer dan 30 uur? En vind je bediening met knoppen zeker zo duidelijk als een aanraakscherm? 

Dan is dit jouw Polar, want behalve dat deze Vantage M2 een paar zaken niet is, is het vooral heel veel dingen wel en dat maakt het al snel de betere keuze boven het veel duurdere topmodel de Vantage V2 die alle genoemde zaken wel heeft. 

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil-18713124

© PXimport

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil-18713129

© PXimport

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil-18713132

© PXimport

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil-18713134

© PXimport

Scherm

De Vantage M2 is namelijk een heel compleet multisporthorloge dat dan ook wel geen aanraakscherm heeft maar met zijn vijf duidelijke knoppen jou razendsnel en trefzeker door de menu’s en vele opties laat gaan. Met de gps en een hartslagmeter legt het al jouw activiteiten zoals fietsen, hardlopen, zwemmen en nog veel meer vast en dat zowel binnen als buiten. Het 3,1 centimeter grote scherm met een resolutie 240 x 240 pixels, zit in een prima de 4,6 centimeter grote en 1,5 centimeter dikke behuizing van kunststof met een roestrijstalen ring rondom. Het scherm is always-on en houdt het op de batterij tot 5 dagen vol zonder opladen maar met continue hartslagmeting. 

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil-18713137

© PXimport

Functionaliteiten en app

Een basisset gegevens en analyses is met enkele klikken op het scherm te toveren maar voor echt inzicht zijn er de Polar Flow smartphone-app en online service die tot de beste behoren in hun soort. Verder biedt Polar op de Vantage M een aantal leuke extra’s die zeker de serieuze sporter aanspreken zoals Fuelwise. Fuelwsie berekent vooraf hoeveel koolhydraten je tijdens een activiteit zult verbruiken en vergelijkt dit met het energieverbruik tijdens het sporten. Het geeft dan onderweg aan wanneer je moet eten of drinken. Hetzelfde doet het ook met drinken waarvoor je onderweg waarschuwingen krijgt, ideaal voor een sporter zoals ik die niet van drinken onderweg houdt maar liever de man met de hamer niet tegenkomt. Ook is er FitSpark dat kant-en-klare workouts aanbiedt die passen bij de fitheid van het lichaam en herstel dat nodig is na de vorige inspanning

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil-18713139

© PXimport

Draag je de Vantage M2 ook in de nacht dan geeft het inzicht in je slaappatroon en berekent het fysieke herstel tijdens de nacht. Er is een bescheiden set aan smartwatchfuncties zoals het bedienen van muziek die afspeelt op een via bluetooth verbonden smartphone en het lezen van binnenkomende meldingen maar ontbreekt contactloos betalen. 

Polar Vantage M2 - Alles wat een sporter wil-18713141

© PXimport

Conclusie

De Vantage M2 is een uitstekend gps-sporthorloge met een zeer compleet aanbod aan functies en handige extra’s. Samen met de bijbehorende Polar Flow app en Flow webservice en probleemloze integratie met andere sportservices zoals Strava is dit meer dan voldoende voor de grote massa sporters. Polar kan met de Vantage M probleemloos de strijd aangaan met vergelijkbare modellen van Garmin als de Vivoactive en Venu-serie én die ook nog vaak in zijn voordeel beslissen. 

Ons oordeel

8Score

Polar Vantage M2

Adviesprijs 299,90 incl. BTW
Garantie 24 maanden
Website www.polar.com/nl

 • Pluspunten

 • Bedieningsgemak

 • Multisport

 • Prijs

 • Polar Flow-app en webservice

 • Functionaliteit

 • Minpunten

 • Geen aanraakscherm

 • Geen contactloos betalen

 • Geen navigatie

 • Menu’s

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000