Video: De grootste misvattingen over energie besparen

Video: De grootste misvattingen over energie besparen

Energiezuinigheid

Geplaatst: 26 oktober 2022 - 07:58

Aangepast: 16 november 2022 - 15:34

Redactie

Ondanks de goede intenties pakken energiebesparende maatregelen niet altijd even goed uit. Er zijn namelijk wat misvattingen over maatregelen die in theorie energie besparen, maar in praktijk weinig opleveren of juist meer energie verbruiken. In deze video leggen we je de hardnekkigste misvattingen uit.

Sommige producten, zoals een Quooker waterkookkraan en slimme thermostaat bieden vooral comfort, maar zorgen niet persé voor een lagere energierekening. Zo werkt een slimme thermostaat vooral besparend als je je oude thermostaat wel eens vergeet. Het voorverwarmen van een huis, voordat je opstaat of thuiskomt is bovendien niet zuiniger dan de knop handmatig omhoog te draaien wanneer je de huiskamer binnenkomt. Een Quooker is ook heel praktisch, maar je moet wel heel veel kokend water per dag gebruiken om onder de streep minder energie te verbruiken.

In onze video leggen we je meer van dit soort energieverbruik-misvattingen uit over bijvoorbeeld afwasmachines of met de hand afwassen, zonnepanelen bij bewolking en apparaten in standby.

Watch on YouTube

Vind je de video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Wil je meer handige tips over energiebesparing? Kijk dan onderstaande livestream "Bespaar direct op je energierekening" terug.

Watch on YouTube
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000