Zo vergader je met 100 mensen in Skype

Zo vergader je met 100 mensen in Skype

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 januari 2022 - 15:43

Aangepast: 25 november 2022 - 11:24

Dirk Schoofs

In de laatste versie van Skype is de knop Nu vergaderen toegevoegd om groepsgesprekken te starten of om eraan deel te nemen. Je hoeft de toepassing Skype zelfs niet op je computer te hebben. Zo werken Skype-groepsgesprekken met maximaal 100 deelnemers.

Stap 1: Starten of meedoen

We kenden al de klassieke groeps-chats in Skype, toch is de functie Nu vergaderen anders. Bij groeps-chats is er een groepsnaam vereist en moet je eerst de deelnemers selecteren voordat je de chat begint. De nieuwe Nu vergaderen zet je sneller op, in slechts twee stappen. 

Alle Nu vergaderen-chats hebben in het begin dezelfde titel en profielfoto. Deelnemen aan zo’n vergadering is eenvoudiger, je hoeft zelfs geen account te hebben. Je opent Skype en daar klik je op de blauwe knop Vergadering. Dan verschijnt een pop-up. Wil je een vergadering hosten, dan start je een groepsvergadering.

Stap 2: Uitnodigen

Je geeft de oproep een gepersonaliseerde vergaderingstitel in het veld Waar gaat deze vergadering over. Als je begint te typen, kun je al kiezen tussen een aantal voorgestelde titels. Je krijgt ook een koppeling die je naar alle deelnemers per mail verzendt. Er staat een knop klaar om de link te verspreiden via je standaard mailclient, via Outlook Mail, Gmail of Facebook. Met een andere knop is het mogelijk om ook je Skype-contacten te selecteren.

Stap 3: Tussenstappen

Het maximumaantal deelnemers bedraagt honderd mensen en zo’n meeting kan tot 24 uur duren. Wil je deelnemen aan een vergadering, klik dan op de toegezonden link. Wie zo’n link ontvangt en niet over Skype beschikt, kan de online versie openen in de browsers Microsoft Edge, Chrome en Safari

In Skype voor Web is het trouwens mogelijk om alleen maar mee te luisteren. Dan moet je de knop Doorgaan zonder audio of video gebruiken. Je verschijnt dan wel in de deelnemerslijst en je mag wel actief deelnemen via de chat. De gespreksopnamen worden 30 dagen lang bewaard, dus achteraf kun je de groepssessie opnieuw volgen. En media die je in de chat deelt, blijven nog langer beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000