De beste accessoires voor je actioncam

© PXimport

De beste accessoires voor je actioncam

Geplaatst: 9 november 2019 - 10:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Martin Gijzemijter

De GoPro heeft een behoorlijke impact gehad op de manier waarop we ons leven in beeld brengen, met name de actieve kant daarvan. En hoewel er kapers op de kust zijn, is GoPro nog altijd de onbetwiste marktleider op het gebied van de actioncams. De camera is op zichzelf al geweldig, maar met een wereld aan accessoires kun je hem nog véél spectaculairder maken. In dit artikel geven we je een overzicht van de andere camera’s die inmiddels op de markt zijn en bespreken we de beste GoPro-accessoires.

6x Camera’s

GoPro HERO7 Black

Prijs: € 409,-
http://www.gopro.com

Hoe kunnen we anders dan aftrappen met de koning onder de actioncamera’s (en zelfs onder het merk GoPro zelf): de GoPro HERO7 Black. Met deze camera neem je beelden op in Full HD met 240 frames per seconde, die je vervolgens tot acht keer kunt vertragen tot superscherpe slowmotion-beelden. HyperSmooth-beeldstabilisatie zorgt ervoor dat alles wat je vastlegt zonder trillingen en schokken is, zodat je beelden ook nog eens heel professioneel overkomen. Let wel op waar je hem bestelt, want de één doet er een geheugenkaartje bij, de ander niet.

© PXimport

Salora ACP750

Prijs: € 89,-
www.salora.nl

Wil je graag een actioncam, maar heb je geen zin om er meer dan vierhonderd euro voor neer te tellen, dan is deze Salora ACP750 ook een goede optie. Natuurlijk is hij qua specs niet te vergelijken met de GoPro HERO7 Black, maar dan ook niet iedereen heeft behoefte aan 240 frames per seconde. Deze camera legt de beelden in full hd vast met 60 frames per seconde, wat nog altijd prima beeld oplevert. De beeldstabilisatie is ook iets minder, deze is namelijk digitaal, maar dan nog ziet het er allemaal prima uit. Wat accessoires betreft ben je wel iets beperkter dan bij een GoPro.

© PXimport

DJI Osmo Action

Prijs: € 370,-
www.dji.com

We kennen DJI vooral van de drones en de gimbals (beeldstabilisatie-oplossingen), maar sinds enige tijd begeeft deze fabrikant zich ook op de markt van de actioncams. Iets minder duur dan de GoPro, maar qua kwaliteit absoluut vergelijkbaar. Ook deze camera legt full-hd-beelden vast met 240 frames per seconde, heeft superieure beeldstabilisatie en twee displays om je beelden optimaal te schieten. Ook hier is het aantal accessoires een stuk beperkter dan bij de GoPro, maar dat zal gelden voor iedere nieuwe speler, GoPro heeft immers al een voorsprong van meer dan tien jaar.

© PXimport

DJI Osmo Pocket

Prijs: € 359,-
www.dji.com

Technisch gezien is dit officieel geen actioncam, maar toch willen we deze DJI Osmo Pocket bespreken, omdat hij interessant is voor de actieve mensen die niet per definitie op een surfboard of jetski springen. Met de GoPro kun je namelijk prima vloggen, maar daar moet je dan wel een selfiestick en nog een aantal andere accessoires bij kopen. De DJI Osmo Pocket is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel onderweg zijn en eenvoudig zichzelf (en de omgeving) willen kunnen filmen. Je koopt dan ook een alles-in-een-oplossing waarmee je direct aan de slag kunt. De drie-assige beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je beelden altijd vloeiend worden vastgelegd, waarbij je (overigens net als met de GoPro) kunt filmen in 4K.

© PXimport

GoPro HERO7 White

Prijs: € 219,-
www.gopro.com

Wil je wél per definitie een GoPro, maar kun je geen vierhonderd euro missen, dan heeft het merk ook een instapmodel, namelijk de GoPro HERO7 White. Nu is ‘instapmodel’ een behoorlijk understatement voor iets dat 219 euro kost, maar je krijgt er gelukkig wel een heel mooi apparaat voor. De specs zijn iets minder dan de HERO7 Black, zo kun je geen 4K vastleggen, en film je full hd ‘slechts’ met 60 frames per seconde, bevat de camera geen gps, geen hdr-functionaliteit en kun je er niet mee livestreamen. Wél heb je beeldstabilisatie, werken alle accessoires van GoPro ook op dit apparaat en heb je gewoon een fijne compacte camera waarmee je je actieve beelden prima kunt vastleggen. De specs zijn dus minder dan die van de Black, maar laten we niet vergeten dat de Black bizar professioneel is en niet iedereen heeft dat nodig.

© PXimport

Vtech Kidizoom Action Cam 180°

Prijs: € 59,-
http://www.vtech.com

Hoewel camera’s als de GoPro tegen een stootje, tegen vuil en zelfs tegen water kunnen (de nieuwste edities in elk geval), begrijpen we best dat je een camera van twee- à vierhonderd euro liever niet aan je kinderen geeft. Om die reden heeft speelgoedmerk Vtech ook een actioncam ontwikkeld, de Vtch Kidisoom Action Cam. Verwacht van deze camera geen superieure beeld- en geluidskwaliteit en houd er rekening mee dat je hem regelmatig moet opladen. Vergelijkbaar met de GoPro is dit natuurlijk absoluut niet, maar het is wel een hele goede en betaalbare manier om kinderen in de gelegenheid te stellen hun eigen filmpjes te maken en verantwoordelijk leren om te gaan met apparatuur.

© PXimport

3x Behuizingen

GoPro Super Suit

Prijs:€ 46,99
http://shop.gopro.com

Alle versies van de GoPro zijn compact, behoorlijk schokbestendig, en tegenwoordig zijn ze ook nog eens waterdicht tot tien meter diep. Dat zal voor de meeste mensen geen probleem zijn. Wil je echter echt de diepte in, dan heb je een behuizing nodig die GoPro heeft omgedoopt tot de GoPro Super Suit. Deze behuizing zorgt ervoor dat je de actioncam tot 60 meter diep onder water mee kunt nemen, zonder dat de microfoon zodanig wordt afgeschermd dat je niets meer hoort.

© PXimport

GoPro Wrist Housing

Prijs: € 11,99
www.gopro.com

Je kunt natuurlijk de afstandsbediening van de GoPro aan je pols bevestigen zoals je bij de Removu R1+ hebt gezien, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de GoPro zelf aan je pols te dragen. Superhandig, omdat je dan heel veel controle hebt over wat je filmt, alleen moet je er wel rekening mee houden dat dit niet voor iedere activiteit geschikt is (met name activiteiten waarbij je je armen veel moet bewegen). Wel is het ideaal als je de camera bij de hand wilt hebben om snel beelden te kunnen schieten, maar hem niet de hele tijd vast wilt houden.

© PXimport

PULUZ Floaty

Prijs: € 13,95
http://www.puluz.com

De GoPro HERO7 Black en White mogen dan wel waterdicht zijn, als je ze in het water gooit zinken ze als een baksteen. Dat is natuurlijk niet handig als je op en onder het water filmt. Daar heeft fabrikant Puluz wat op bedacht, namelijk de Floaty, een behuizing die bestaat uit weinig anders dan een grote spons, zodat je GoPro op het water blijft drijven. Niet alleen zorgt deze behuizing ervoor dat je camera blijft drijven, hij is ook nog eens uitgevoerd in fel oranje, zodat, mocht het apparaat per ongeluk in het water vallen tijdens je watersportavonturen, je hem direct ziet.

© PXimport

FeiyuTech G6 Waterproof Gimbal

Prijs: € 189,-
www.feiyu-tech.com

Een gimbal is een stabilisator voor je GoPro, en zorgt ervoor dat de beelden die je vastlegt zo soepel zijn dat het lijkt alsof de camera aan een rail hing. Je betaalt er een vermogen voor, maar daar zul je nooit spijt van hebben. De G6 Waterproof Gimbal heeft drie assen en kan dus elke mogelijke richting opdraaien, waarbij je met behulp van verschillende instellingen kunt aanpassen hoe de gimbal zich gedraagt. Let op: het vereist veel oefening om te leren werken met een gimbal, maar het is het waard.

© PXimport

Feiyu Tech WG2 Wearable Gimbal voor GoPro

Prijs: € 211,-
www.feiyu-tech.com

Het mooie van deze gimbal is dat je hem op je helm kunt monteren, zonder dat je bang hoeft te zijn voor schokkerige beelden. De schokken worden namelijk allemaal opgevangen door dit apparaat. Pluspunt: de Feiyu WG2 heeft geen leercurve waardoor je de instellingen van voor tot achter niet helemaal hoeft uit te pluizen.

© PXimport

Mantona zweefstatief voor GoPro

Prijs: € 39,95
www.mantona.com

Net als de camera zelf, hoeft een gimbal voor je GoPro geen vermogen te kosten. Dit zweefstation, zoals de fabrikant hem zo mooi heeft genoemd, zorgt er eveneens voor dat de beelden die je met je GoPro vastlegt nog soepeler zijn dan wat het apparaat zelf kan realiseren. Uiteraard is dit apparaat iets minder geavanceerd dan de duurdere gimbals en zul je meer van het werk zelf moeten verrichten (en de leercurve is nog iets groter), maar uiteindelijk kun je er net zulke mooie resultaten mee krijgen. De grote vraag is dan ook, ga je voor prijs of gemak?

© PXimport

Brofish K9 Mount Dog Harness

Prijs: € 19,95
www.brofish.eu

Je kijkt iemand wel wat vreemd aan als diegene zegt een cameratuigje voor z’n hond gekocht te hebben, maar dat betekent niet dat het niet heel erg leuk is. Want wat spookt je hond eigenlijk allemaal uit overdag? Door hem/haar van een GoPro te voorzien, krijg je een uniek kijkje in het leven van je viervoeter. Overigens is een daadwerkelijk nuttige toepassing ook handig, want stel dat je hond wegloopt tijdens het uitlaten, dan heb je in ieder geval nog een indicatie van waar je hem/haar terug zou kunnen vinden (omdat de GoPro HERO7 Black over gps beschikt en kan livestreamen).

© PXimport

Chesty

Prijs: € 34,90
http://shop.gopro.com

Stiekem vinden we het leven van een mens een stukje interessanter dan dat van een hond, en daarom is de Chesty wat ons betreft een echte aanrader, zeker wanneer je hem combineert met bijvoorbeeld de Removu R1+. Want of je nu gaat surfen, hardlopen, skydiven, paragliden, freerunnen of een wandeling door de bergen maakt, door je GoPro met dit harnas aan je lichaam te bevestigen, leg je de beelden perfect vast, zonder je druk te hoeven maken over je camera. Maar dan raden we dus wel écht een afstandsbediening aan.

© PXimport

Helmbevestiging

Prijs: € 19,99
http://shop.gopro.com

Wellicht merkte je op dat fietsen en motorrijden ontbrak in het lijstje van nuttige toepassingen van de Chesty. Reden hiervoor is dat de plaatsing van de camera met de Chesty verre van ideaal is als je op een fiets of motor zit. Bevestiging op je helm is dan een stuk aantrekkelijker, omdat de camera dan niet in de weg zit. Daarnaast kun je veel meer in beeld brengen, omdat je camera meebeweegt met je hoofd. Al geldt dit natuurlijk ook voor andere sporten, maar op de fiets of motor zit je redelijk stabiel, waardoor de extra hoofdbewegingen niet direct zorgen voor een chaotisch beeld.

© PXimport

PULUZ Bike Handlebar Adapter

Prijs: € 9,95
http://www.puluz.com

Ga je voor iets minder avontuurlijk (en vooral ook minder duur), en wil je gewoon een mooi fietstochtje in de Veluwe vastleggen, dan is deze fietsbevestiging van Puluz absoluut het overwegen waard. Absoluut niet geschikt voor wilde en schokkerige ritten (de camera heb je immers op je stuur bevestigd, dus elke hobbel in de weg zorgt voor een video waarvan je in no-time misselijk wordt), maar wél heerlijk voor de rustigere fietstochtjes.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000