Ga van een Microsoft-account terug naar een lokaal account

© PXimport

Ga van een Microsoft-account terug naar een lokaal account

Geplaatst: 1 augustus 2017 - 11:28

Aangepast: 14 december 2022 - 14:20

Chwhynny Overbeeke

Tijdens het instellen van je gebruikersaccount in Windows 10, wordt er aanbevolen om een Microsoft account te gebruiken. Als je achteraf echter liever toch een lokaal account wilt gebruiken, kan dat. Hier laten we zien hoe je van een Microsoft account terug kan gaan naar een lokaal account.

Wanneer je Windows 10 voor de eerste keer installeert, duwt het setupprogramma je sterk in de richting van een Microsoft account als gebruikersaccount. De optie voor een lokaal account wordt ook aangeboden, maar deze is eenvoudig over het hoofd te zien.

Waarom een Microsoft account gebruiken?

Er zijn een aantal goede redenen om op Windows 10 in te loggen met een Microsoft-account. Op die manier kun je namelijk gebruikmaken van clouddiensten zoals OneDrive en Office 365. Je kunt dan tevens instellingen synchroniseren tussen verschillende pc’s, wat erg handig is als je meerdere pc’s of laptops hebt die op Windows 10 draaien.

Maar als je van deze diensten geen gebruikmaakt, en je liever een lokaal account wilt gebruiken, dan kan dat ook. Je moet dan de koppeling met je Microsoft-account stopzetten.

Terug naar een lokaal account

Als je gebruikersaccount al gekoppeld is aan je Microsoft-account, kun je eenvoudig teruggaan naar een lokaal account.

Om dit te doen, moet je naar Instellingen > Accounts gaan en op Uw info klikken. Je ziet dan een link staan met de tekst In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account. Klik erop.

Je moet vervolgens het wachtwoord van je Microsoft-account invoeren om te bevestigen dat je bevoegd bent om deze wijziging toe te passen. Klik daarna op Volgende.

In het volgende venster moet je een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord kiezen voor je lokale account. Klik op Volgende om uit te loggen op je Microsoft-account. Log vervolgens opnieuw in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je nieuwe lokale account.

Media has no description

© PXimport

Controle

Om te controleren of je account echt een lokaal account is, moet je even teruggaan naar Instellingen > Accounts > Uw info. Onder de naam van je gebruikersaccount zul je als het goed is Lokaal account zien staan.

Gevolgen

Al je desktop apps zullen gewoon blijven werken zoals altijd. Op je Windows Store-apps moet je opnieuw inloggen om ze te kunnen gebruiken. Op de verschillende clouddiensten van Microsoft zul je apart moeten inloggen, omdat ze niet langer aan je gebruikersaccount gekoppeld zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten