Windows Hello laat je inloggen met je gezicht, ogen en vingers

© CIDimport

Windows Hello laat je inloggen met je gezicht, ogen en vingers

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 maart 2015 - 09:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:04

Redactie

Microsoft kondigt vandaag Windows Hello aan, een nieuwe functie binnen Windows 10 die traditionele wachtwoorden op den duur overbodig moet maken. Hello laat je namelijk inloggen met je gezicht, je ogen of je vingerafdruk.

Om gebruik te maken van die functies, is wel gespecialiseerde apparatuur nodig. Zo kun je in eerste instantie alleen je gezicht of iris laten scannen met camera's die Intels Realsense 3d-technologie ondersteunen. Die worden later dit jaar verwacht, bijvoorbeeld in laptops. 

Je hebt ook een vingerafdrukscanner nodig, als je op die manier jezelf wil identificeren. Vermoedelijk heeft niet iedereen die gadgets zomaar in huis, wanneer Windows 10 in de zomermaanden lanceert. Windows Hello is dan ook vooral toekomstmuziek: als het aan Microsoft ligt, wordt de technologie telkens vaker standaard ingebouwd in apparaten die op Windows 10 draaien. 

Paspoort

Omdat de gegevens zo gevoelig zijn, worden ze niet online opgeslagen maar enkel lokaal. Daaraan ligt een nieuw systeem ten grondslag, Microsoft Passport. Met de biometrische scanners log je in op dat digitale paspoort. Vervolgens kun je er websites en diensten mee ontgrendelen, zodat je geen wachtwoorden meer nodig hebt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000