Toshiba Satellite Z30T-A-111 - Ultrabook met zakelijke roots

© PXimport

Toshiba Satellite Z30T-A-111 - Ultrabook met zakelijke roots

Geplaatst: 10 december 2014 - 07:40

Aangepast: 24 november 2022 - 11:10

Jeroen Boer

Een notebook kan niet dun en licht genoeg zijn. Toshiba's Z30T-A-111 weegt 1,36 kilogram en hoort hiermee bij de lichtste notebooks op de markt. Omdat de Z30T ook over een aanraakscherm beschikt, hebben we van doen met een echte ultrabook.

Toshiba heeft de Z30T vervaardigd uit magnesium waardoor de laptop licht en stevig is. Wel is de schermbehuizing wat flexibel en kun je die ver indrukken als de notebook gesloten is. De qua aansluitingen erg complete notebook is nauwverwant aan de zakelijke Portégé Z30t en heeft waarschijnlijk daarom een ook een VGA-aansluiting. Draadloos is de Z30T helemaal bij de tijd met 802.11ac en bluetooth 4.0. Lees ook: 15 handige tips voor Windows 10.

Goed toetsenbord

Het chiclet-toetsenbord is verwerkt in een kunststof plaat en is dus niet volledig geïntegreerd in de behuizing. Het toetsenbord heeft een prettige toetsaanslag en is zoals we op een luxe ultrabook verwachten voorzien van toetsverlichting. Een vreemd en niet heel fraai detail is dat boven het touchpad een kunststof rand is verwerkt. Stiekem weten we waarom dit is: in de zakelijke Portégé-variant zijn op die plek twee muisknoppen voor de trackpoint geplaatst. Het ruime touchpad zelf is overigens uitstekend.

Mat aanraakscherm

Het 13,3inch-scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en maakt gebruik van IPS-technologie. Het scherm heeft een goede inkijkhoek, kleurweergave en helderheid. Het scherm is een aanraakscherm, maar in tegenstelling tot wat we doorgaans zien mat afgewerkt. Dat is prettig in een kantooromgeving of andere plaatsen met direct licht. Helaas zorgt de ontspiegelingslaag, die is uitgevoerd als een soort sticker, voor een wazig korrelig laagje dat over het beeld ligt. Het zal voor iedereen verschillend zijn hoeveel hinder je van deze ontspiegelingslaag ondervindt, maar het is zeker iets om even in het echt te bekijken. Overigens heeft het scherm een opstaande rand, wat lastig is als je veegbewegingen wilt maken.

© PXimport

Prestaties

Toshiba heeft gekozen voor een Intel Core i5-4200U, een dualcoreprocessor op 1,6 GHz met een turbokloksnelheid van 2,6 GHz. De processor is gecombineerd met 8 GB RAM. Daarnaast bevat de ultrabook een vlotte 512 GB SSD van Samsung. Deze combinatie zorgt voor goede prestaties. De accu houdt het bij normale werkzaamheden zo'n zeven tot acht uur uit.

Conclusie

Toshiba's Satellite Z30T is een uitstekende ultrabook. De laptop is licht, snel en gaat lang mee op de accu. De uit magnesium vervaardigde behuizing is behalve licht ook stevig. Een pluspunt, het matte scherm, is tegelijkertijd voor sommige mensen ook een minpunt. De ontspiegeling voegt een hinderlijke wazige laag toe. Naast de hier geteste uitvoering voert Toshiba ook de vrijwel identieke Z30T-A-11Z met een iets snellere processor.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Licht

Snel

Full HD

Minpunten

Korrelige antireflectielaag

Opstaande schermrand[/plusmin]

Conclusie

Toshiba Satellite Z30T-A-111 ---------------------------- **Prijs:** € 1399,- **Processor:** Intel Core i5-4200U **RAM:** 8 GB **Opslag:** 512 GB SSD **Grafisch:** Intel HD Graphics 4400 **Beeldscherm:** 13,3 inch (1920 x 1080 pixels) **Draadloos:** 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0 + LE **Camera:** Full-HD webcam **Aansluitingen:** 3x usb 3.0, VGA, HDMI, 3,5mm-headsetaansluiting, kaartlezer **Afmetingen:** 31,6 x 22,7 x 2 cm **Gewicht:** 1,36 kg **Accu:** 52 Wh...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000