Razer Blade Stealth 13 is krachtige gamingultrabook

© PXimport

Razer Blade Stealth 13 is krachtige gamingultrabook

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 september 2019 - 11:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Jeroen Boer

Razer heeft op de IFA in Berlijn met de Blade Stealth 13 volgens eigen zeggen ’s werelds eerste gamingultrabook gepresenteerd. In een slanke 13inch-laptop heeft het bedrijf onder andere een snelle Intel-processor en Nvidia GTX 1650 ondergebracht. Reden genoeg om deze laptop even in het echt te bekijken.

De Razer Blade Stealth 13 is geen geheel nieuwe laptop, want Razer voerde het model al. De grote vernieuwing zit hem in de binnenkant. Waar eerdere varianten voorzien waren van een Nvidia GeForce MX150 als grafische kaart is de nieuwe versie voorzien van een flink krachtigere Nvidia GeForce GTX 1650.

Op de beursvloer staan verschillende varianten van de Razer Blade Stealth 13 waaronder de al eerder uitgebrachte variant met MX150 grafische kaart. Aan de buitenkant is er met het blote oog geen verschil zichtbaar tussen de al bestaande variant en de op de IFA gepresenteerde krachtigere versie. Toch moest Razer een kleine concessie doen want waar de al bestaande uitvoering 14,8 mm dik is, meet de nieuwe variant 15,3 mm. Met 1,39 kg is de laptop zeker draagbaar te noemen. Er komt overigens ook een zilveren variant met full hd-scherm zonder de extra Nvidia-kaart.

© PXimport

Moderne hardware

Grafische kracht is niet het enige, want ook de rest van de hardware is prima in orde. Er is gekozen voor een Intel Core i7-1065G7 quadcoreprocessor die gecombineerd wordt met 16 GB ram en een 512 GB m.2-ssd. Qua aansluitingen zien we tweemaal usb-c (3.1 Gen2) waarvan één poort ook nog Thunderbolt 3 ondersteunt. Die Thunderbolt-poort kun je eventueel ook gebruiken om een losse grafische kaart in een externe behuizing aan te sluiten. Twee normale usb 3.1-poorten en een 3,5mm-aansluitingen maken de laptop af. Uiteraard is de Stealth voorzien van wifi 6 waarbij op beide frequentiebanden twee datastromen ondersteund worden.

© PXimport

Fraai afgewerkt

Hoe krachtig de Razer Blade Stealth 13 precies is, konden we op de beurs niet achterhalen. Wel kunnen we melden dat de aluminium behuizing erg fraai oogt en stevig aanvoelt. Voor een gaminglaptop is de Razer bovendien heerlijk rustig vormgegeven. Het in verschillende kleuren verlichte toetsenbord tikt lekker terwijl ook de touchpad goed werkt.

De laptop is leverbaar met een full hd of een 4k-scherm. Beide varianten van de schermen werden op de IFA getoond. Opvallend is dat de full hd-variant mat is afgewerkt terwijl het 4K-scherm glanzend is. Niet voor niets, want die 4K-variant bevat een aanraakscherm. Voor zover wij konden zien is de kleurechtheid en helderheid van beide schermen erg goed.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Razer Blade Stealth 13 is binnenkort verkrijgbaar met prijzen vanaf 1679,99 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000