Lifehack van de week: vijf Google-spiekbriefjes

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over vijf spiekbriefjes over hoe je snel start met een aantal Google-diensten.

Google heeft erg veel onlinediensten beschikbaar, van een maildienst tot een mobiel besturingssysteem en van een chatdienst tot een onlineopslagdienst. Soms kan het bij een aantal Google-diensten even zoeken zijn hoe je ze precies gebruikt, want de zoekgigant heeft niet altijd even consistente gebruiksinterfaces.

In de lifehack van deze week vind je dan ook vijf spiekbriefjes voor Google Drive, Gmail, Google Agenda, Google+ en Hangouts. Met Google Drive sla je online bestanden op in de cloud, zodat die overal beschikbaar zijn. In het spiekbriefje voor deze dienst zie je hoe je nieuwe bestanden kunt uploaden, hoe je reeds geüploade bestanden inziet en wat je met bestanden allemaal kan doen als ze al in de cloud staan.

Gmail is de bekende maildienst en in het spiekbriefje daarvoor zie je de mogelijkheden per mail, zoals archiveren van mail, het maken van nieuwe labels en meer, evenals welke opties je hebt om een e-mailbericht op te maken. Bij het spiekbriefje voor Google Agenda zie je ook hoe je snel met deze dienst aan de slag kunt gaan. Handig hier is de optie dat als je een afspraak hebt als videogesprek via Hangouts je hier meteen vanuit Google Agenda aan mee kunt doen.

Deze spiekbriefjes, evenals de spiekbriefjes voor Google+ en Hangouts, kun je terugvinden in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000