Grote video mailen via Dropbox, Gmail of Outlook

Grote video mailen via Dropbox, Gmail of Outlook

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 27 juni 2022 - 04:59

Aangepast: 25 november 2022 - 11:40

Dirk Schoofs

Uiteraard is het mogelijk om een videobestand per e-mail te verzenden. Alleen zijn die bestanden vaak erg groot en hanteren de meeste e-mailproviders een bepaalde limiet voor bijlagen. Wil je een grote video mailen, dan kun je een omweg volgen.

Via Dropbox

Iedere provider hanteert een andere limiet voor bestandsbijlagen. Ga je daar overheen, dan kun je de video niet aan de mail toevoegen, maar moet je een cloudopslagprovider gebruiken om daar eerst het videobestand te uploaden. Daarna voeg je de link van de video toe, zodat de ontvanger de video kan bekijken en downloaden. 

Werk je met Dropbox, dan kun je in je mail de link naar het gedeelde bestand plaatsen. Daarvoor open je Dropbox op het web, je selecteert het bestand en klikt op de knop Delen. In het pop-upvenster klik je op de knop Link maken en kopiëren. Vervolgens plak je die link in het mailbericht.

Via Gmail

Wanneer je Gmail gebruikt, ga je via het web naar de Gmail-site. Login op je Google-account of maak een gratis nieuw account als je nog geen account hebt. Eenmaal ingelogd klik je in de linkerbovenhoek op de knop met het plusteken: Opstellen. Omdat het bestand groter is dan 25 MB gebruik je in het venster Nieuw bericht het pictogram Bestanden invoegen met Google Drive. Dat is het driehoekig pictogram. Daarna ga je naar het tabblad Uploaden. Sleep het videobestand in het upload-vak of gebruik de knop om de bestanden te selecteren.

Gmail plaatst de geselecteerde video eerst in de cloud. Daarna brengt Gmail je terug naar het venster Nieuw bericht en voegt het zelf de videolink aan het bericht toe. De ontvanger kan op de link klikken om de video op Google Drive te openen. Je hebt wel genoeg ruimte nodig, dus lees hier hoe je Drive-opslagruimte vrijmaken kunt, mocht dat nodig zijn.

Via Outlook

In Outlook werkt dit volgens hetzelfde principe. Open de webversie van Outlook of open de Outlook-app en begin met een nieuw bericht. Klik op de knop Bijlagen. Wanneer de video groter is dan de limiet (34 MB) kies je onder Bijlagen de optie Uploaden en delen. Vervolgens selecteer je de video en je laadt vanuit Outlook op naar OneDrive. Outlook voegt zelf de OneDrive-link toe aan je e-mail. Daarna vul je de rest van de velden in en klik je op Verzenden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000