E-books lezen op pc of Mac met Adobe Digital Editions

© PXimport

E-books lezen op pc of Mac met Adobe Digital Editions

Geplaatst: 15 november 2013 - 07:24

Aangepast: 24 november 2022 - 10:29

Redactie

In het gemiddelde Nederlandse huishouden bevinden zich ondertussen wel één of meerdere tablets. Het lezen van e-books op tablets wint aan populariteit maar mocht je liever op je laptop, Mac of desktop lezen, dan kan dat gemakkelijk met Adobe Digital Editions.

Digitale boeken zijn beschikbaar in vele bestandsformaten. Sommige hiervan zijn specifiek bedoeld voor speciale apparaten waarmee e-books gelezen kunnen worden - de zogenoemde e-readers. Een universeel formaat, waarin nagenoeg elk digitaal boek wordt aangeboden, is het bestandsformaat ePub. Tegenwoordig gebruiken veel mensen ook een tablet als e-reader (daar kleven vanzelfsprekend zowel voor- als nadelen aan).

Voor het gemakkelijk lezen en bladeren door bijvoorbeeld een e-book op je laptop, Mac of pc, kun je bijvoorbeeld het programma Adobe Digital Editions downloaden en installeren. Dit programma ondersteunt de belangrijkste bestandsformaten voor e-books. Hieronder vind je een stappenplan voor het aan de slag gaan met Adobe Digital Editions.

 

© PXimport

Stap 1: Download Adobe Digital Editions

Ga naar de website van Adobe Digital Editions en navigeer naar de download omgeving. Je kunt hier kiezen voor Mac of Windows.

Stap 2: Installeer het programma

Is het bestand gedownload, dubbelklik op het bestand en accepteer Uitvoeren (voor Windows gebruikers: het is een .exe-bestand dus er zal mogelijk ook nog een beveiligingswaarschuwing getoond worden). Je krijgt ook nog wat menu-instellingen voorgeschoteld over snelkoppelingen en programmalocaties.

 

© PXimport

Stap 3: Aan de slag

Als het programma wordt geopend, heb je meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld het "Aan de slag"-document doorlezen, dat al voor je klaarstaat in de bibliotheek. Het programma leent zich uitstekend voor het verzamelen en categoriseren van verschillende bestanden die je (nog) wilt lezen. Het toevoegen van bestanden gaat eenvoudig via Bestand --> Toevoegen aan bibliotheek.

Als je Adobe Digital Editions hebt geinstalleerd, worden ePub-bestanden automatisch herkend. Dubbelklik je op een ePub-bestand, dan opent Adobe Digital Editions. Als je het programma wegklikt, krijg je een pop-up-venster met de vraag of je het bestand wilt kopiëren naar je bibliotheek. Het werk allemaal erg handig en overzichtelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000