Beschadigd Word-document herstellen: 3 oplossingen

© PXimport

Beschadigd Word-document herstellen: 3 oplossingen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 juli 2022 - 12:16

Aangepast: 25 november 2022 - 11:41

Dirk Schoofs

Je hebt uren, misschien zelfs dagen aan een Word-document gewerkt. Na een update krijg je het bestand niet meer open en lees je doodleuk dat er een fout is opgetreden. Is alles onherroepelijk verloren? Nee, je kunt een beschadigd Word-document herstellen.

Oplossing 1: In Word zelf

Het is mogelijk dat met de volgende herstelmethoden de opmaak of enkele kop- en voetteksten verloren gaan, maar het belangrijkste is dat je de tekst terugkrijgt.

Open Word en klik vervolgens op Bladeren. In het venster Openen selecteer je het beschadigde document, maar je opent het nog niet. Naast de knop Openen staat een pijltje dat naar beneden wijst. Klik hierop en gebruik de combinatieopdracht Openen en herstellen.

Als dat niet lukt, bestaat er nog een tweede manier in Word. Open Word en maak een nieuw leeg document aan. Daarna ga je naar het tabblad Invoegen en kies je in de groep Tekst voor Object. Onder Object kun je de optie Tekst uit bestand gebruiken. 

Selecteer nu het beschadigde bestand. Hierdoor zou de tekst van het beschadigde bestand in het nieuwe lege document moeten verschijnen.

© CIDimport

Oplossing 2: Via Google Docs

De twee kantoorsuites Microsoft Office en Google Docs werken vlot samen. Soms kan Google Docs zelfs dingen doen waar Word niet in slaagt. Upload het beschadigde document naar Google Docs. Open Google Drive en klik met de rechtermuisknop op het bestand. Kies de opdracht Openen met en selecteer vervolgens de opdracht Google Documenten.

Als het een beetje meezit, heb je de tekst terug. Daarna kun je dit bestand downloaden als een Word-bestand met de opdracht Bestand / Downloaden / Microsoft Word. Het resultaat is een doc-bestand, maar dat kun je in Word makkelijk naar het docx-formaat omzetten.

© CIDimport

Oplossing 3: Visualization Tool

Je kunt ook de Microsoft Office Visualization Tool proberen (directe download). Installeer de app. Deze technische software werd oorspronkelijk ontworpen om de code van een bestand te inspecteren, maar beschikt ook over een handige reparatiefunctie.

Open de app en selecteer File / Open data file. Selecteer het beschadigde bestand en klik achtereenvolgens op Tools / Repair and Defragment. Tenslotte kies je File / Save Data File As… Geef het herstelde bestand een naam en open het met Word.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000