Bamster Pro – Krachtige speaker van Duitse Teufel

© PXimport

Bamster Pro – Krachtige speaker van Duitse Teufel

Geplaatst: 14 november 2016 - 12:55

Aangepast: 24 november 2022 - 12:14

Justin Doornekamp

Draagbare bluetoothspeakers moeten vandaag de dag aan nogal wat eisen voldoen. Ze mogen niet te zwaar en groot zijn, maar dit mag dan weer geen afbreuk doen aan de geluidskwaliteit. Verder moet de accu urenlang meegaan en het bereik uitstekend zijn. Voldoet de Bamster Pro van Teufel aan de eisenlijst?

De Bamster Pro is het duurdere en luxere broertje van de originele Bamster, die qua vormgeving een stuk langwerpiger is dan de compacte kokervorm van de Pro. De speaker is in de kleuren zwart en grijs beschikbaar. Lees ook:Teufel Cubycon Impaq - Krachtig bioscoopgeluid.

Het prijsverschil met de eerste Bamster van bijna honderd euro is overigens niet niks. Wat krijg je hiervoor terug? Onder meer extra multimediaknoppen en een wat groter vermogen. Helaas niet een grotere accu. De Pro moet twee uur inleveren op zijn voorganger, maar kan in theorie evengoed nog tot 10 uur mee. In de praktijk blijkt 10 uur echter iets overschat, gezien de Bamster het tijdens de test vaak na 8 uur opgeeft.

Zwaar

Is de speaker leeg? Dan kun je het apparaat op het meegeleverde voetstuk plaatsen en opladen via het stopcontact. Prettige bijkomstigheid is dat je de speaker ook kunt opladen met een USB-kabel, die overigens niet wordt meegeleverd. Het voetstuk blijft namelijk wat onhandig, zeker als je de speaker vaak wilt meenemen.

De Pro is met bijna 0,8 kilogram iets zwaarder dan de originele Bamster, maar is daarmee ook degelijk. Overigens lijkt de speaker, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de JBL Charge-serie, niet volledig bestand tegen zand en spatwater.

Ondanks het zware gewicht van het apparaat, blijft de speaker redelijk goed draagbaar en kan deze in principe gemakkelijk mee op reis. Een beschermhoesje of opbergtasje wordt helaas niet meegeleverd en dat is toch een gemis wanneer je de Pro vaak meeneemt.

Complete speaker

In vergelijking met andere draagbare bluetoothspeakers is de Bamster Pro met een prijskaartje van 229,99 euro redelijk aan de dure kant. Daar krijg je echter wel een complete speaker voor terug. De Pro heeft aan de achterkant subwoofers en dat doet het geluid zeker goed. De muziek klinkt overwegend warm en helder en de speaker kan zonder moeite een kamer met geluid vullen. Zelfs als de volumeknop volledig open is gedraaid, treedt er geen noemenswaardige vervorming op.

Bamster Pro – Krachtige speaker van Duitse Teufel-15984980

© CIDimport

Het bereik van de speaker lijkt ook best groot. Je kunt je mobiele apparaat gemakkelijk in een andere kamer laten liggen dan waar de speaker staat. Tijdens het testen is de verbinding hierdoor niet eenmaal weggevallen en trad er geen hapering op in de muziek.

Conclusie

De Bamster Pro is een sterke opvolger van het origineel. De speaker kan een woonkamer vullen met geluid, zonder dat de muziek hierdoor vervormt. Het prijskaartje is echter wat aan de hoge kant, zeker voor mensen die de speaker vooral vaak buitenshuis willen gebruiken. Dan kan het zware gewicht van de speaker sommigen tegenstaan. Ook lijkt de Pro redelijk gevoelig voor zand, dus wees waakzaam bij een dagje aan het strand.

8,0

Pluspunten

Goede geluidskwaliteit

Bereik

Hoge volume zonder dat vervorming optreedt

Minpunten

Duur

Geen hoesje meegeleverd

Conclusie

Bamster Pro ----------- **Prijs:** € 229,99 **Vermogen:** 10 W **Frequentiebereik:** 59 - 20000 Hz **Accuduur:** Ongeveer 10 uur **Gewicht:** 0,77 kg **Afmetingen:** 20,40 x 7,80 cm...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten