Android Wear: 5 games voor je horloge

© PXimport

Android Wear: 5 games voor je horloge

Geplaatst: 8 maart 2015 - 07:02

Aangepast: 14 december 2022 - 15:45

Redactie

Waarschijnlijk dacht je niet meteen toen je je Android Wear smartwatch kreeg: "Welke spelletjes kan ik hierop spelen?" Maar een aantal ontwikkelaars deed dat wel, en ze hebben dan ook een verrassende hoeveelheid leuke spelletjes gemaakt om op het kleine scherm van Android Wear te spelen.

Hier bespreken we een aantal van de beste titels voor als je in de supermarkt in de rij staat, of als je even snel wat afleiding nodig hebt. De volgende titels laten zien hoe je toch wat plezier kunt hebben en goede spelletjes kunt spelen op een piepklein scherm dat om je pols zit. Lees ook: 10 handige apps voor je Android Wear-smartwatch.

Test je reactiesnelheid met Castle Stormer

Spellen van horlogeformaat moeten simpel zijn, met acties die beperkt zijn tot eenvoudig drukken of swipen. Castle Stormer ($1) maakt slim gebruik van de swipe-actie, waarmee je een ridder kan besturen die vijanden moet ontwijken terwijl hij een kasteelmuur beklimt.

© PXimport

Je moet steeds heen en weer gaan om kraaien, slangen en doornstruiken te ontwijken die je onderweg tegenkomt. Grijp de zeepbel voor een beetje extra bescherming - het harnas van de ridder is niet erg stevig, want als je één fout maakt is het spel al afgelopen.

Het enige probleem met het ontwerp is dat de ridder een beetje lag op het scherm staat, dus als je grote handen hebt kan het zijn dat je vingers tijdens het swipen het zicht belemmeren.

Train je hersenen met Reversi

Als je iets rustigers wil doen waar je bij moet nadenken, probeer dan Reversi for Wear (gratis).

Het is een kleinere versie van het klassieke strategiespel waarbij je om beurten gekleurde schijfjes op een bord plaatst, met als doel de schijven van je tegenstander te stelen door ze te omringen.

© PXimport

De vierkanten in het raster zijn uiteraard klein, maar je kunt een groter bord kiezen met grotere vierkanten om het beter speelbaar te maken, een slimme optie voor een Android Wear-spel. Er is zelfs een optie om met zijn tweeën te spelen als je iemand wilt uitdagen tot een duel op je pols.

Video Poker met kleine kaarten

Wear Video Poker (gratis) is een ander ideaal spel voor een horloge, omdat je het snel kunt spelen en je een goed gevoel krijgt als je de computer verslaat.

Het is een eenvoudige Five Card Draw. Jij tegen de computer: de enige echte aanpassing is met hoeveel je de inzet verhoogt. Maar het is een goede manier om jezelf uit te dagen als je een paar minuten de tijd hebt.

© PXimport

De kaarten zouden baat hebben bij een herontwerp. Het heeft geen zin om het uiterlijk van een echte speelkaart na te bootsen op een horlogescherm. Zet in plaats daarvan in het midden van een kaart een enorme "K" in een hartsymbool, of iets dergelijks, om de hartenkoning aan te duiden.

TetroCrate is een leuk Tetris-achtig spel

Maak je klaar om je ruimtelijk inzicht te verruimen met TetroCrate (gratis). Het is in wezen een driedimensionale versie van Tetris, waarbij je de blokken op een rij moet zien te krijgen zodat ze verdwijnen voordat ze het scherm opvullen.

© PXimport

Je moet swipen en roteren om ze op de juiste plek te laten belanden, wat soms lastig kan zijn omdat je vinger een heleboel schermruimte in beslag neemt.

Ik wilde echter blijven spelen, zelfs terwijl ik een veel grotere telefoon bij me had. Als je deze versie leuk vindt biedt de ontwikkelaar ook Android spellen voor telefoons en tablets.

Wear Orbits is simpel, maar uitdagend

Wear Orbits (gratis) heeft de juiste mix van uitdaging en verslaving, waardoor het een geweldige optie voor smartwatchgamen is.

Je hebt de leiding over een eenzame planeet die op het punt staat uit zijn baan te worden gestoten door anderen, tenzij je het helpt om op een ander pad te belanden (negeer de overduidelijke schendingen van de natuurwetten).

© PXimport

Het heeft een Flappy Bird-achtig element waarbij je steeds je voorgaande score wil verbeteren, hoewel het soms lijkt alsof er geen uitweg is. Je moet op de binnen- of buitenkant van de baan drukken om te verplaatsen, wat soms het zicht kan belemmeren.

Toekomstmuziek

Spellen op Android Wear staan in de kinderschoenen, dus ik was niet al te teleurgesteld door een aantal minpuntjes in de interface beslissingen en prestaties. Smartphones hebben ook nieuwe soorten spellen ingeluid die we ons eerst niet konden voorstellen, en ik denk dat hetzelfde met Android Wear zal gebeuren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000