Nest Cam en Doorbell-accu's gaan minder lang mee, waarom?

© PXimport

Nest Cam en Doorbell-accu's gaan minder lang mee, waarom?

Geplaatst: 6 maart 2022 - 13:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:29

Wesley Akkerman

De Nest Cam en Doorbell van Google Nest beschikken over interne accu’s, waardoor je meer vrijheid hebt qua plaatsing en gebruik. Echter, zodra het kouder wordt, lijkt het erop dat die accu’s minder lang meegaan als voorheen. Wat is er aan de hand?

Veel klanten klagen hierover bij Google. Daarom brengt Google hierover een statement naar buiten. In dat statement, te lezen op de website van Nest, lezen wat er aan de hand is en waarom gebruikers tegen problemen aanlopen met hun Nest Cam en Nest Doorbell. Want wat blijkt? De accu in de genoemde producten kan gebruikt worden in temperaturen tussen de -4 en 40 graden Celsius, maar dat is niet het complete verhaal. 

Wanneer thermometer het vriespunt bereikt, dan laadt de accu niet meer op. Dat geldt ook voor de producten die een constante stroomtoevoer krijgen. Daarnaast is het zo dat de accu’s ook twee keer sneller leeg gaan dan je wellicht gewend bent. En dat betekent dan weer dat je de accu vaker moet opladen, wat dus niet helemaal lekker werkt in deze weersomstandigheden.

Nest Cam en Doorbell-accu's gaan minder lang mee, waarom?-18713690

© PXimport

Nest Cam en Doorbell: het goede nieuws

Maar er is ook goed nieuws. Wanneer de accu in de Nest Cam leeg is, dan stopt de camera niet opeens met werken. Wanneer je hem aan het stroom koppelt, dan functioneert die nog precies zoals je gewend bent. Ook hier staat een kanttekening bij. Want gebruik je een zonnepaneel om de camera van energie te voorzien, dan werkt je opstelling niet meer. Dat paneel laadt namelijk de accu op en is geen vervanging van het stroomnetwerk. 

Voor de Nest Doorbell hebben we geen goed nieuws: de slimme deurbel werkt alleen op de batterij en gebruikt het stroomnetwerk om die accu op te laden. Houd er dus rekening mee dat koud weer ervoor zorgt dat je slimme deurbel soms stopt met werken, aangezien die dus sneller leeg raakt en niet goed opgeladen kan worden.

Binnen de Google Home-applicatie check je hoe het gesteld is met de accu van jouw apparaat. Als er bij staat dat het opladen gepauzeerd is of dat het opladen langzaam gaat, dan komt dat dus door het koude weer. Google raadt aan om zowel de Nest Cam als Doorbell naar binnen te halen voor het opladen, maar dat is waarschijnlijk niet voor iedereen een fijne optie; want de reden dat je die apparaten koppelt aan het stroomnetwerk, is zodat je daar dus geen rekening meer mee hoeft te houden. 

Mocht het nou warmer worden van 40 graden Celsius, dan heeft Google ander goed nieuws: die temperatuur heeft namelijk geen effect op het opladen van beide slimme devices. Maar ja, in Nederland zal dat niet zo snel voorkomen...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten