Snow Leopard is weer te koop in de Apple Store

© PXimport

Snow Leopard is weer te koop in de Apple Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 22 november 2012 - 16:22

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Wouter Hoeffnagel

OS X 10.6 Snow Leopard is weer te koop in de Apple Store. Het besturingssysteem verdween afgelopen zomer na de lancering van OS X 10.8 Mountain Lion uit de winkels.

Snow Leopard is te koop voor 18 euro en wordt geleverd op een dvd. Apple geeft geen uitleg bij zijn beslissing het oudere besturingssysteem terug in de winkels te leggen. Met de beslissing wil Apple waarschijnlijk eigenaren van oudere Mac's tegemoet komen en de mogelijkheid bieden te updaten naar een nieuwer besturingssysteem.

Mac App Store

Met de introductie van OS X 10.7 Lion besloot Apple van distributie via schijfjes af te stappen. Zowel OS X Lion als OS X Mountain Lion zijn daarom alleen beschikbaar in de Mac App Store. De Mac App Store is geïntroduceerd in OS X 10.6.8, de laatste update voor OS X Snow Leopard.

Eigenaren van Mac's die zijn geleverd met een ouder besturingssysteem dan Snow Leopard zullen dus Snow Leopard moeten installeren om de overstap naar Lion of Mountain Lion te kunnen maken. Apple maakte dit echter onmogelijk door Snow Leopard afgelopen zomer uit de schappen te halen. Deze beslissing draait Apple nu dus terug.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000