Recent gesloten tabbladen herstellen in Safari op iOS

Het is je ongetwijfeld wel eens overkomen: je sluit een tabblad in Safari dat je eigenlijk niet wilde sluiten. Op je pc of Mac kun je simpel die tabbladen herstellen, maar waarom kan dat op je iPhone of iPad dan niet? Goed nieuws, dat kan wel degelijk, maar zoals altijd zit de optie in de interface verstopt.

Het is misschien een beetje irritant dat Apple dit soort superhandige functies verstopt in de interface van programma’s van Safari, maar daar is wel een goede reden voor. De schermruimte op je iPhone is niet heel groot (zelfs niet bij een groot exemplaar als de iPhone 7 Plus), dus alle ruimte die men kan besparen door opties slim te verwerken in de interface zijn meegenomen. Daarbij legt Apple zelden uit waar bepaalde opties verstopt zitten, omdat het bedrijf wel weet dat fanatieke gebruikers het toch allemaal wel uitzoeken.

© PXimport

Gesloten tabbladen herstellen in Safari

Goed, het zit dus een beetje verstopt, maar je kunt gesloten tabbladen in Safari voor iOS 10 wel degelijk herstellen. Je doet dit door Safari te openen en vervolgens op het pictogram te drukken voor het openen van een nieuw tabblad (het pictogram met de twee vierkantjes rechtsonder). Wanneer je dit hebt gedaan kun je drukken op het plusteken om een nieuw tabblad te openen.

Wanneer je je vinger echter ingedrukt houdt op dit plusteken, dan verschijnt er een nieuw venster met daarin onlangs gesloten tabbladen. Door op een van deze tabbladen te drukken wordt de pagina hersteld. Let op: dit werkt alleen voor de huidige sessie. Als je de hele browser afsluit of je iPhone of iPad opnieuw start, zullen er geen tabbladen worden weergegeven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000