Patch verhelpt beveiligingsproblemen Safari

Apple heeft een update uitgebracht voor Safari, href="http://support.apple.com/kb/DL1070?viewlocale=en_US">5.0.2</a> voor Leopard, Snow Leopard (OS X 10.5.8 en later) en Windows XP, Vista en 7. Daarnaast is er ook een kleine patch beschikbaar voor Safari voor Tiger (OS X 10.4.11), <a href="http://support.apple.com/kb/DL1069?viewlocale=en_US">4.1.2</a>. De patch voor 5.0.2 pakt een aantal beveiligingsproblemen van de browser aan.

Het bedrijf laat weinig details los over de patch. Wel is bekend dat het een probleem aanpakt waarbij gebruikers van de browser problemen hadden met het invullen van webformulieren. De patch moet daarnaast een einde maken aan een probleem waarbij zoekresultaten van Google Image niet juist werden getoond. Dit laatste probleem deed zich voor zodra op computers waar Flash 10.1 op is geïnstalleerd. Om de veiligheid van de browser verder te vergroten heeft Apple een beveiligde verbinding opgezet tussen Safari en de Safari Extensions Gallery. De beveiligde verbinding moet voorkomen dat mensen die kwaad willen tijdens het installeren van extensies het installatieproces kunnen beïnvloeden. De update voor Safari 4.1.2 (voor Tiger) verhelpt alleen het probleem waarbij webformulieren niet ingevuld konden worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000