De NOS wil dat Apple haar app-beleid versoepelt en makkelijker omgaat met het toestaan van apps in de App Store voor de iPad en iPhone. Dit heeft Roeland Stekelenburg van de NOS gezegd tijdens een bijeenkomst over de iPad in het Apple-hoofdkantoor in Amsterdam. De NOS wil dat Apple toestaat om snelkoppelingen naar websites tussen de applicaties in de App Store aan te bieden.

Met een snelkoppeling wil de NOS gebruikers van de iPad naar hun website trekken. De organisatie houdt namelijk een beleid aan waarbij de voorkeur uit gaat naar het web in plaats van apps. Dit aangezien het web volgens de NOS eenvoudiger te beheren is en een app minder flexibel is dan het web. Een ander nadeel van apps is volgens de organisatie de hoge ontwikkelkosten. Apple lijkt niet in te willen gaan op de oproep van Apple. Het bedrijf geeft aan de controle te willen houden over de inhoud van de apps, iets wat lastig is als snelkoppelingen naar websites worden toegestaan in de App Store.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000