© PXimport

Nokia hekelt Apple's iOS 7

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 december 2013 - 09:27

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Jasper Bakker

Nokia heeft zijn kaarten-app voor iPhones en iPads uit de iTunes App Store verwijderd. Het geeft Apple's mobiele besturingssysteem de schuld. "Recente veranderingen aan iOS 7 hebben de gebruikerservaring schade toegebracht."

De Here-app met Nokia's kaartendienst is plots eerder deze maand verdwenen voor iOS. De Finse telefoonfabrikant, wiens toesteldivisie nu wordt opgekocht door Microsoft, heeft de app zelf uit de iTunes App Store gehaald. De reden die Nokia geeft, opgetekend door The Indian Express die de Here-verdwijning heeft ontdekt, is dat iOS 7 de gebruikerservaring schaadt.

iOS 7 óf dev-deadline van Apple?

Het gaat officieel niet om dat qua uiterlijk drastisch herziene besturingssysteem zelf, maar om wijzigingen in de inmiddels verschenen subversies. "We hebben het besluit genomen om onze HERE Maps-app te verwijderen uit de Apple App Store omdat recente veranderingen aan iOS 7 de gebruikerservaring schade toebrengen", luidt de verklaring van Nokia. Het bedrijf geeft ook toe dat de app niet is geoptimaliseerd voor iOS 7.

Webwerelds Amerikaanse zustersite TechHive merkt op dat de net één jaar oude app op iOS buggy en nogal verwaarloosd was. Daarnaast speelt nog mee dat Apple aan app-makers een deadline heeft opgelegd om hun producten te optimaliseren voor iOS 7. Nieuwe apps of updates voor bestaande apps moeten vanaf 1 februari voldoen aan deze nieuwe regel.

App voor Windows Phone

Nokia verwijst iPhone-gebruikers nu (net als Android-gebruikers) naar de mobiele webuitvoering (m.here.com) van zijn gratis kaartendienst. Die webapp mist de offline caching-mogelijkheid van de app. Overigens gaan de diverse Here-diensten (voor kaarten, routes, openbaar vervoer en lokale stadsinformatie via augmented reality) niet mee met Nokia's verkoop van zijn apparatendivisie aan Microsoft. De koper heeft wel een tienjarige licentie op Here voor zijn Windows Phone-platform.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000