IFA 2016: Sony onthult Xperia XZ en Xperia X Compact

© PXimport

IFA 2016: Sony onthult Xperia XZ en Xperia X Compact

Smartphone & tablet

Geplaatst: 1 september 2016 - 09:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Justin Doornekamp

Sony heeft tijdens de IFA in Berlijn conform verwachting de smartphones Xperia XZ en Xperia X Compact onthuld.

Al eerder deden de geruchten de ronde dat Sony deze smartphones zou onthullen op de technologiebeurs.

Beide toestellen brengen vooral nieuwe en verbeterde cameratechnologieën met zich mee. Door de Triple image sensing-technologie moeten foto’s en video’s onder “praktisch alle omstandigheden” gemaakt kunnen worden, aldus Sony.

De (waterbestendige) Sony Xperia XZ zal beschikken over een 5,2 inch-scherm en een Snapdragon 820-chip van Qualcomm. Sony meldde niet hoeveel werkgeheugen het toestel zal bevatten. Eerdere geruchten spraken van een geheugen van 4GB.

Aan de achterkant van de smartphone zit een 23 megapixel-camera, voorop een 13 megapixel-camera.

De Sony Xperia X Compact moet de opvolger worden voor toestellen als de Xperia Z5 Compact. De Android-smartphone biedt krachtige hardware in een relatief compact design. De X Compact zal beschikken over een 4,6 inch scherm en een Snapdragon 650-chip.

Beide toestellen beschikken over een usb-c-poort om op te laden.

De Sony Xperia XZ zal beschikbaar zijn in de kleuren donkerblauw, zwart en platinum, de X Compact in wit, navy zwart en lichtblauw. De XZ zal vanaf oktober in de winkels liggen voor een adviesprijs van 699 euro. De X Compact is verkrijgbaar vanaf september voor een prijs van 449 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000