IFA 2016: Shine LITE is betaalbare smartphone van Alcatel

Ook Alcatel is nog zeer actief in de smartphonemarkt en richt zich vooral op consumenten die niet teveel willen betalen voor een goede smartphone. Op IFA introduceerde het bedrijf de Shine LITE, een toestel van nog geen 200 euro.

De Alcatel Shine LITE is een 5 inch smarthpone met IPS-scherm en is voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant waarmee je het toestel kunt ontgrendelen en beveiligde apps kunt starten. Daarbij kun je verschillende vingers aan speciale acties koppelen. Aan de achterkant bevindt zich een 13 megapixelcamera die beschikt over een dubbele flits voor betere foto's, de frontcamera is een 5 megapixel-model. 

De Shine LITE is rondom voorzien van een metaal-glazen behuizing, waardoor hij stevig oogt en aanvoelt. De verdere specificaties zijn prima - zeker gezien de prijs waarvoor dit toestel wordt aangeboden. Als processor is een quadcore MediaTek toegepast, maar op welke kloksnelheid deze draait is niet bekend. Het interne geheugen is 2 GB en de opslag 16 GB, die kan worden uitgebreid met een extra micro-sd-kaartje.

De Alcatel Shine LITE wordt begin november gelanceerd in Nederland voor 199 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000