Firefox eindelijk naar iPhone en iPad

Firefox eindelijk naar iPhone en iPad

Smartphone & tablet

Geplaatst: 3 december 2014 - 10:03

Aangepast: 24 november 2022 - 11:09

Daan Doedens

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat Mozilla's browser Firefox eindelijk een iOS-versie krijgt. Dat zei vicepresident Jonathan Nightingale bij een presentatie van Mozilla. Firefox is een van de grote browsers op pc's, maar van een app voor Apple-apparaten is het nog niet gekomen.

Dat komt vooral door de eisen die Apple stelt aan browser-apps. Voor de veiligheid laat Apple alleen browsers toe op zijn mobiele besturingssysteem als die draaien op de code van Apple zelf. Een browser als bijvoorbeeld Chrome doet dat ook, maar dan met een duidelijk Google-sausje eroverheen.

Mozilla wilde alleen naar iOS als de eigen code gebruikt mocht worden, maar lijkt nu toch overstag te gaan. Voor Firefox-gebruikers wordt het zo een stuk makkelijker om bladwijzers en wachtwoorden te gebruiken op hun pc én hun iPhone of iPad.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000